Панкейкі – це смачні і пишні млинці американської кухні. Вони чимось схожі на звичні там оладки. Щоб поласувати панкейками без шкоди для фігури, пропонуємо приготувати їх без використання масла. Подавати краще за все з медом, варенням або клиновим сиропом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 170 гр.
  • Сіль 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування панкейків без масла? У глибоку тарілку розбиваємо яйце.

Змішуємо його з молоком.

Поступово засипаємо борошно і розпушувач і акуратно розмішуємо.

Додаємо цукор і сіль.

Масу можна збити міксером або віночком.

Розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям. Виливаємо першу порцію тіста (приблизно 1-2 ст. л.).

Обсмажуємо панкейк до рум’яної скоринки.


Перевертаємо на інший бік і також очікуємо, панкейк стане золотистого кольору. Таким чином смажимо все тісто.

Приємного апетиту!

Американські млинці Американські панкейкі Панкейкі Панкейкі на молоці Панкейкі на молоці з розпушувачем