Панкейкі відрізняються від звичних нам оладок більш густою консистенцією тесту, великими розмірами та спекотної без додавання олії. У деяких різновидах рецептів панкейків їх готують без соди і розпушувача. Такі панкейкі дуже подобаються дітям за їх солодкість, ніжність і незвичайність. Спробуйте, дорослим теж сподобається!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 400 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Сода харчова – 7 гр.
  • Лимонна кислота – 1 гр.
  • Кориця – 1 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати панкейкі без соди і розпушувач, яйця збити з цукром. Додати в масу сіль.

Поступово влити в суміш молоко, все ретельно перемішати.

Поступово вмішати в тісто борошно, всипати лимонну кислоту і корицю, перемішати.

Замісити однорідне тісто, по консистенції нагадує густу сметану.

На суху сковороду ложкою викласти тісто, смажити до появи бульбашок.

Потім панкейк перевернути і смажити з іншого боку.

Таким чином використовувати все тісто.

Готові панкейкі без соди і розпушувача подавати зі згущеним молоком. З чаєм це просто смакота!

Панкейкі Панкейкі без розпушувача Панкейкі з содою Панкейкі класичні Панкейкі на молоко на сковороді ПП панкейкі