Панкейкі відрізняються від звичних нам оладок більш густою консистенцією тесту, великими розмірами та спекотної без додавання олії. У деяких різновидах рецептів панкейків їх готують без соди і розпушувача. Такі панкейкі дуже подобаються дітям за їх солодкість, ніжність і незвичайність. Спробуйте, дорослим теж сподобається!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Молоко коров’яче – 400 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Сода харчова – 7 гр.
- Лимонна кислота – 1 гр.
- Кориця – 1 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати панкейкі без соди і розпушувач, яйця збити з цукром. Додати в масу сіль.
Поступово влити в суміш молоко, все ретельно перемішати.
Поступово вмішати в тісто борошно, всипати лимонну кислоту і корицю, перемішати.
Замісити однорідне тісто, по консистенції нагадує густу сметану.
На суху сковороду ложкою викласти тісто, смажити до появи бульбашок.
Потім панкейк перевернути і смажити з іншого боку.
Таким чином використовувати все тісто.
Готові панкейкі без соди і розпушувача подавати зі згущеним молоком. З чаєм це просто смакота!
Панкейкі Панкейкі без розпушувача Панкейкі з содою Панкейкі класичні Панкейкі на молоко на сковороді ПП панкейкі