Панкейкі на сметані виходять пишніше замішаних на воді або кефірі. У вас буде і ситний сніданок, і солодкий перекус, і десерт до чаю. Важливо лише правильно замісити тісто, як рекомендується в запропонованому рецепті.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сметана – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 7 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Ванілін – на кінчику ножа
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати панкейкі на сметані, в посуд для замішування тіста насипте вказане в рецепті кількість просіяної на сито борошна і додайте до нього цукор і соду. Все перемішайте віночком.
Потім в борошно покладіть сметану, щіпку солі і наскільки можливо перемішайте. У вас повинно вийти густе тісто.
В окремий посуд розбийте яйця, додайте до них ванілін і збийте їх міксером, бажано занурювальним.
В тісто перелийте збиті яйця і додайте розтоплене в мікрохвильовці масло. Потім віночком замісіть однорідне тісто.
Розігрійте сковорідку і на ній випікайте панкейкі. Ополоником наливайте трохи тіста, рівномірно розподіляючи його по поверхні сковорідки, і обсмажуйте не невеликому вогні з обох сторін, поки весь панкейк не покриється пухирцями і придбає золотавий колір. Готові панкейкі укладіть на тарілку, змащуючи кожен розтопленим вершковим маслом.
Сніданок готовий. Їжте на здоров’я!
Панкейкі Панкейкі без молока Панкейкі без розпушувача Панкейкі з содою Панкейкі на сметані