При відмові від пшеничного борошна, містить глютен, і білого рафінованого цукру можна побалувати себе ніжними ПП-панкейками на рисовому борошні з додаванням бананів. Від такої заміни смак страви не страждає, а його корисність збільшується.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Рисова мука біла – 11 ст. л.
  • Банан – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ряжанка – 200 мл
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Цукрозамінник – за смаком

Процес приготування:

Готувати рецепт панкейкі ПП просто! Яйця розділити на білки і жовтки. Білки перемішати і збити в знежиреній посуді до стійких піків.

Стиглі банани (можна навіть злегка перезрілі) очистити, порізати на шматочки і пюрировать з додаванням жовтків. Додати до них ряжанку, змішану з содою. Ряжанку можна замінити сметаною або натуральним йогуртом. Просіяти в масу борошно, додати цукрозамінник. Все збити міксером.

Влити масу в збиті білки і акуратними рухами зверху вниз перемішати.

Розігріти сковороду з антипригарним покриттям, знизити вогонь. Капнути краплю кокосового масла. За допомогою столової ложки виливати тісто у вигляді оладок.

Накрити кришкою і обсмажувати з двох сторін до готовності.

Подавати ПП-панкейкі з кленовим сиропом або низькокалорійним джемом.

Приємного апетиту!

Американські млинці Американські панкейкі Панкейкі без молока Панкейкі без молока і кефіру Панкейкі з банана і яйця