Панкейкі давно стали популярним сніданком. Адже їх легко готувати, а виходять вони неймовірно красивими. Щоб зробити їх по-справжньому правильно, додамо трохи соди. Сода зробить ласощі пишним і повітряними. А якщо подати їх з медом або шоколадом, вийти просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 6 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Для приготування панкейків з содою нам знадобитися глибока миска. Беремо півтори склянки борошна і висипаємо її в ємність.
Додаємо до неї сіль.
Потім засипаємо ложку соди.
Тепер замішуємо в масу цукор. Якщо ви любите солодкі панкейкі, додайте трохи більше цукру.
Поступово вливаємо молоко, акуратно все розмішуючи.
Вбиваємо в тісто яйце.
Тепер нам знадобиться міксер, щоб розмішати все до повної однорідності.
Вливаємо олію.
Засипаємо лимонну кислоту і ще раз все перемішуємо міксером. Дамо тісту настоятися 10 хв.
Смажимо на сковороді з антипригарним покриттям, щоб панкейкі були пишні і не жирні. Розігріваємо її і виливаємо першу порцію тіста. Вистачить 2 ст. л. На один панкейк.
Обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.
Повторюємо процес з усім тестом.
Приємного апетиту!
Американські млинці Панкейкі без розпушувача Панкейкі на молоці Панкейкі на молоці класичні