Смачне м’ясне блюдо можна приготувати з курячого філе і пагонів часнику. Не дивлячись на досить простий і доступний склад продуктів, пагони часнику з куркою порадують вас своїм неймовірним смаком.
Інгредієнти: на 1 л.
- Часникові стрілки – 500 гр.
- стегно Куряче – 300 – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Соєва олія – 1 – 1,5 ст. л.
- Вода – 300 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- картопляний Крохмаль – 3 ст. л.
- Базилік сушений – 0.5 ч. л.
- Зіра – 0,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Корінь імбиру – 2 см
- Каррі – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пагонів часнику з куркою? Курячі стегенця розморозьте, зріжте м’ясо з кісток і наріжте шматочками товщиною по 5 міліметрів.
Відріжте суцвіття і бульби у часникових стрілок, наріжте їх на частини по 5-6 сантиметрів у довжину. Закип’ятіть воду, додайте в неї часникові стрілки на одну хвилину, потім відкиньте їх на друшляк.
На плиту поставте сковороду або вок, розігрійте її, влийте масло. Після того, як нагріється масло, викладіть м’ясо, смажте його 3 хвилини, потім додайте нарізану ріпчасту цибулю і готуйте ще 2 хвилини, постійно помішуючи.
Додайте стрілки, до того часу вода повинна з них стекти, смажте 2 хвилини.
В окремій мисці змішайте соєвий соус, цукор, воду, пропустіть через прес корінь імбиру, додайте приправи і сіль за смаком. Розмішайте всі інгредієнти і всипте крохмаль. Влийте соус на сковороду до курки і стрільцям, дочекайтеся поки він закипить, і тушкуйте після цього 5 хвилин. Часникові стрілки з куркою готові, подавайте страву до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Стрілки часнику Стрілки часнику на зиму Стрілки часнику по-китайськи Стрілки часнику по-корейськи