Жоден Великдень не обходиться без смачного і ароматного святкової паски. Особливо здорово, коли це ласощі приготоване своїми руками, а не куплене в магазині. Багато господинь побоюються готувати великодні паски, знаючи про трудомісткості процесу. Рецепт паски з цукатами – спрощений варіант це випічки. Так, попрацювати все ж доведеться. Але, повірте, результат того вартий!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 1 кг
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Родзинки – 150 гр.
  • Цукати – 100 гр.
  • Мигдаль – 100 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Свіжі дріжджі – 50 гр.
  • Яєчний жовток – 10 шт.
  • Ванільна есенція – 2 ч. л.
  • Сіль – 0.75 ч. л.
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Вершки 33% або Вершки 30% або Вершки 26% – 1 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Яєчний білок – 1 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати царський паска з цукатами. Вичавити сік з 1 апельсина, залити отриманим соком родзинки.

Молоко розігріти до 30 градусів. Живі дріжджі в окремій ємності розтерти з 2 столовими ложками теплого молока. Потім у глибокій великій мисці з’єднати інше молоко з просіяним половиною борошном і дріжджами, все ретельно перемішати, щоб тісто було без грудочок. Накрити тісто серветкою і залишити в теплому місці до збільшення в обсягах.

Вершкове масло розтопити на водяній бані. Яєчні жовтки в окремій ємності розтерти з цукром і сіллю. У підійшла опару влити яєчну суміш, додати решту просіяне борошно, все акуратно перемішати. Потроху влити в тісто розтоплене вершкове масло, тісто добре вимісити. Готове тісто знову накрити серветкою і відправити в тепле місце, щоб воно збільшилося в обсягах.

Мигдаль залити окропом на кілька хвилин. Потім воду злити, мигдаль обсмажити трохи на сухій сковороді. Обсмажений мигдаль нарізати довільними дрібними шматочками.

тісто знову вимішати, додати мигдаль, родзинки і цукати. Все ретельно перемішати і знову відправити в тепле місце, щоб тісто підходило.

Підготовлені паперові форми для випікання паски промазати маслом. Вимісити тісто, заповнити форми приблизно на 2/3. Тесту у формах в теплому місці дати піднятися. Після помістити майбутнє паски в духовку, розігріту до 200 градусів, випікати півгодини. Потім зменшити температуру до 175 градусів і пекти ще 20 хвилин. Для глазурі збити білок до утворення піків, додати цукрову пудру, лимонний сік і вершки. Отриманою масою покрити готові паски з цукатами. Приємного апетиту!

Великодні паски на вершках Вологі великодні паски паска з родзинками класичний Паски з родзинками в духовці Святковий стіл на Великдень Смачні великодні паски Солодкі паски