Паска на кефірі з дріжджами завжди виходять розсипчастими, високими, з гладкою і рівною поверхнею. Приготувати такі паски нескладно, багато часу не займе. Паски на кефірі з дріжджами довго не черствіють, залишаються м’якими. Навіть може бути відчуття, що на наступний день вони стають ще пахучіше і смачніше.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Сухі дріжджі – 5 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Кефір – 130 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Мармелад – 200 гр.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Глазур для прикраси

Процес приготування:

Готувати паску на кефірі з дріжджами легко! Просіваємо борошно пшеничне. Далі у борошно додаємо дріжджі і перемішуємо.

В зручну ємність вбиваємо яйця, додаємо сіль та цукровий пісок. З допомогою міксера збиваємо яєчно-цукрову суміш протягом пари хвилин. Курячі яйця повинні бути кімнатної температури, поетом заздалегідь дістаньте їх з холодильника.

Коли яєчно-цукрова суміш побіліє, додаємо до неї розм’якшене вершкове масло. Знову все збиваємо міксером.

Далі в отриману суміш вливаємо кефір кімнатної температури. Все перемішуємо міксером.

Наступний крок – рідку основу необхідно змішати з сухими інгредієнтами. Для цього ємності з борошном і дріжджами робимо поглиблення, куди вливаємо рідку основу.

Залишилося замісити тісто. Руки і ємність, куди потім відправимо тісто, змащуємо рослинним маслом. Замішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до долонь.

Після цього перекладаємо готове тісто в миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 50-60 хвилин. За цей час тісто має збільшитися в два рази.

Підготуємо начинку. Мармелад необхідно нарізати невеликими шматочками. Прибираємо в бік трохи мармеладу (50 г) для прикраси пасок. За бажанням традиційно паски можна робити з цукатами, родзинками або горіхами.

Обминаємо настоявшееся тісто. Потім поступово втручається підготовлений мармелад.

Розподіляємо тісто з начинкою за формами (можна використовувати паперові). Після цього тісто накриваємо рушником і ставимо знову в тепле місце приблизно на 60 хвилин.

Розігріваємо духовку до 180 градусів.

змащуємо Жовтком паски зверху і відправляємо в розігріту духовку на 30-40 хвилин.

Готові паски дістаємо з духовки, охолодити, потім виймаємо з форми. Після цього прикрашаємо глазур’ю і мармеладом. Смачна і ніжна випічка готова!

Приємного вам чаювання!

Великодні паски без вершкового масла Великодні паски без молока Великодні паски без родзинок Вологі великодні паски Паски на Великдень Повітряні великодні паски