Сьогодні представляю вашій увазі рецепт паски на опарі в мультиварці. Її можна використовувати у приготуванні паски – це зручно. Чаша виступає в ролі форми – виріб виходить об’ємним, великим. Кількість ингредиентов в даному рецепт розраховано на мультиварку п’ять літрів. Якщо прилад на три літри, то пропорції зменшується в два рази. Готову паску добре пропікається, виходить м’яким і пухким. Для прикраси покриємо його глазур’ю: це не тільки декорація, але і додаткові смакові нотки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Борошно – 600 гр.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 1 склянка
  • Кондитерська посипання – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати паску на опарі в мультиварці? Першим ділом замішуємо опару. Молоко підігріваємо до теплого стану, вливаємо в миску, додаємо сухі дріжджі, одну столову ложку цукрового піску із загальної кількості і 250 грам борошна із загального обсягу. Замішуємо до однорідності. Накриваємо миску з опарою рушником і ставимо в тепле місце на півгодини-сорок хвилин. Опара повинна збільшитися в розмірі і покритися пухирцями.

Поки опара підходить, яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки змішуємо з цукровим піском.

Три білка окремо збиваємо до отримання щільної піни міксером на високій швидкості. Один білок, що залишився прибираємо в холодильник – пізніше з нього приготуємо глазур.

У підійшла опару додаємо жовтково-цукрову масу, перемішуємо.

Потім закладаємо розм’якшене вершкове масло, перемішуємо.

Змішуємо до тих пір, поки масло повністю не втрутиться в масу.

Далі викладаємо збиті білки, знову перемішуємо.

В останню чергу просіваємо борошно. Додаємо порціями, щоб відстежувати консистенцію: тісто повинне вийти м’яким, але оформленим. Замішане тісто скачуємо в кулю, покласти в глибокий посуд і прибираємо в тепле місце приблизно на годину-півтора. Маса повинна збільшитися в два-два з половиною рази.

Поки тісто підходить, родзинки промиваємо і заливаємо гарячою водою на десять хвилин.

Потім воду зливаємо, а сухофрукти розсипаємо на паперовий рушник, щоб залишкова волога пішла.

Лимон миємо, обсушуємо і теркою знімаємо з нього цедру.

У тісто додаємо підготовлений родзинки і лимонну цедру, вимішуємо все разом. Чашу мультиварки змащуємо олією, викладаємо в неї вимісити тісто. Залишаємо на десять-п’ятнадцять хвилин, накривши рушником.

Мультиварку включаємо в режимі «Підігрів». Встановлюємо чашу з тестом, закриваємо кришку, даємо підрости в даному режимі протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин. Потім встановлюємо режим «Випічка» на одну годину тридцять хвилин і випікаємо паску до готовності.

Поки паски випікаються, готуємо глазур: у миску кладемо білок, що залишився і цукрову пудру. Міксером збиваємо все разом до отримання густої, гладкою глазурі.

Готову паску дістаємо з чаші, даємо охолонути до теплого стану і покриваємо зверху приготовленої білкової глазур’ю. При бажанні можна прикрасити поверхню і кондитерської посипкою.

Ось таким паска виходить в розрізі.

Приємного апетиту!

Великодні паски в мультиварці Великодні паски на опарі Вершкові великодні паски Здобні великодні паски паски з родзинками Повітряні великодні паски Смачні великодні паски