Сьогодні представляю вашій увазі рецепт паски на опарі в мультиварці. Її можна використовувати у приготуванні паски – це зручно. Чаша виступає в ролі форми – виріб виходить об’ємним, великим. Кількість ингредиентов в даному рецепт розраховано на мультиварку п’ять літрів. Якщо прилад на три літри, то пропорції зменшується в два рази. Готову паску добре пропікається, виходить м’яким і пухким. Для прикраси покриємо його глазур’ю: це не тільки декорація, але і додаткові смакові нотки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Яйце – 4 шт.
- Цукрова пудра – 50 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Борошно – 600 гр.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цукрова пудра – 1 склянка
- Кондитерська посипання – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати паску на опарі в мультиварці? Першим ділом замішуємо опару. Молоко підігріваємо до теплого стану, вливаємо в миску, додаємо сухі дріжджі, одну столову ложку цукрового піску із загальної кількості і 250 грам борошна із загального обсягу. Замішуємо до однорідності. Накриваємо миску з опарою рушником і ставимо в тепле місце на півгодини-сорок хвилин. Опара повинна збільшитися в розмірі і покритися пухирцями.
Поки опара підходить, яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки змішуємо з цукровим піском.
Три білка окремо збиваємо до отримання щільної піни міксером на високій швидкості. Один білок, що залишився прибираємо в холодильник – пізніше з нього приготуємо глазур.
У підійшла опару додаємо жовтково-цукрову масу, перемішуємо.
Потім закладаємо розм’якшене вершкове масло, перемішуємо.
Змішуємо до тих пір, поки масло повністю не втрутиться в масу.
Далі викладаємо збиті білки, знову перемішуємо.
В останню чергу просіваємо борошно. Додаємо порціями, щоб відстежувати консистенцію: тісто повинне вийти м’яким, але оформленим. Замішане тісто скачуємо в кулю, покласти в глибокий посуд і прибираємо в тепле місце приблизно на годину-півтора. Маса повинна збільшитися в два-два з половиною рази.
Поки тісто підходить, родзинки промиваємо і заливаємо гарячою водою на десять хвилин.
Потім воду зливаємо, а сухофрукти розсипаємо на паперовий рушник, щоб залишкова волога пішла.
Лимон миємо, обсушуємо і теркою знімаємо з нього цедру.
У тісто додаємо підготовлений родзинки і лимонну цедру, вимішуємо все разом. Чашу мультиварки змащуємо олією, викладаємо в неї вимісити тісто. Залишаємо на десять-п’ятнадцять хвилин, накривши рушником.
Мультиварку включаємо в режимі «Підігрів». Встановлюємо чашу з тестом, закриваємо кришку, даємо підрости в даному режимі протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин. Потім встановлюємо режим «Випічка» на одну годину тридцять хвилин і випікаємо паску до готовності.
Поки паски випікаються, готуємо глазур: у миску кладемо білок, що залишився і цукрову пудру. Міксером збиваємо все разом до отримання густої, гладкою глазурі.
Готову паску дістаємо з чаші, даємо охолонути до теплого стану і покриваємо зверху приготовленої білкової глазур’ю. При бажанні можна прикрасити поверхню і кондитерської посипкою.
Ось таким паска виходить в розрізі.
Приємного апетиту!
Великодні паски в мультиварці Великодні паски на опарі Вершкові великодні паски Здобні великодні паски паски з родзинками Повітряні великодні паски Смачні великодні паски