Не у кожної господині є можливість спекти паску за класичним рецептом, і тут вас виручить варіант паски на рідкому тісті без замісу. Вимішувати тісто руками не треба, а основний час витратиться на його расстойку. Такі паски виходять пишними і вологими і часто доповнюють їх смак і аромат цитрусовими.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 600 гр.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Яйце – 6 шт.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Сухі дріжджі – 8 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Цукати – 250 гр.
- Ванілін – 5 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Апельсин – 1 шт.
- Апельсиновий сік – 150 мл
Процес приготування:
Як приготувати паску на рідкому тісті без замісу? В окремий посуд налийте підігріте молоко, насипте до нього 2 чайні ложки цукру, потрібну кількість сухих дріжджів, добре все перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
В окрему миску покладіть вибрані для паски цукати, залийте їх соком апельсина і залиште на 40-50 хвилин для набухання. Цукати для особливого аромату можна замочити в коньяку.
Пшеничне борошно просійте на сито (це важливо для пишноти випічки) відразу в посуд для замішування тіста.
Яйця домашньої температури розділіть на білки і жовтки. До жовтків насипте цукор і сіль і збийте міксером, поки маса не стане білою. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці, трохи остудіть, перелийте до збитим жовтків і ще раз збийте. Потім до цієї маси покладіть цедру одного апельсина, насипте ванілін, перелийте розведені в молоці дріжджі і просто все перемішайте.
Приготовану суміш перекладіть до просіяної муки і міксером замісіть тісто. Його текстура повинна вийти в’язкою і як густа сметана, тому додавайте борошно порційно. Прикрийте тісто серветкою і поставте в тепле місце на 1-2 години, щоб воно збільшилося в об’ємі в 2-3 рази, що залежить від температури у вашому теплому місці. Тісто за цей час один раз обімніть лопаткою.
За цей час з замочених цукатів злийте сік, обсушіть їх серветкою, посипте борошном і трохи перемішайте, тоді вони в тесті розподіляться рівномірно. Підготовлені цукати перекладіть в підійшло до цього часу тісто і лопаткою перемішайте. Тісто з цукатами залиште ще на 30 хвилин.
Підготуйте форми для випікання пасок. Зручніше взяти готові, але якщо їх немає, будь-які форми застеліть пергаментом для випічки і змастіть його маслом.
Виросле з цукатами тісто розкласти по формах, заповнюючи їх не більше ніж на половину обсягу. Випікайте паски протягом 15 хвилин при 170°С, прикривши їх шматочком фольги, а потім протягом 30 хвилин при 160°С.
Паски на рідкому і без замісу тесті готові. Їх остудіть, поклавши у формочках на бік, щоб не осіли. Потім декоруйте по своєму смаку глазур’ю та кондитерської посипкою.
Смачною і вдалою святкової випічки!
Ванільні великодні паски Великодні паски Великодні паски без родзинок Великодні паски в духовці Великодні паски на сухих дріжджах Повітряні великодні паски Страви на Великдень