паску на топленому молоці з коньяком має особливий смак і аромат і відрізняється від булочок і кексів, адже технологія його приготування трохи інша. Опару для тіста повинна стояти не менше 8 годин і її тричі потрібно обминати, а коньяк надає випічці особливу легкість і аромат. Паски довго зберігають свіжість і не кришиться при нарізці.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно – 1.5 кг
- Молоко пряжене – 540 мл
- Масло вершкове – 275 гр.
- Сухі дріжджі – 25 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Цукор-пісок – 430 гр.
- Коньяк – 25 мл
- Ізюм – 250 гр.
- Ванілін – 5 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати паску на топленому молоці з коньяком? Спочатку відміряйте, вказане в рецепті кількість всіх інгредієнтів для випічки паски і приготуйте опару для тіста. У посуд для замішування тіста налийте підігріте пряжене молоко і розведіть в ньому сухі дріжджі.
Потім розбийте до молока яйця і додайте жовтки, насипте цукор і все міксером збийте, щоб цукор повністю розчинився. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці, трохи остудіть і перелийте його до суміші молока і яєць. Ще раз ці інгредієнти перемішайте.
Посуд з опарою прикрийте серветкою і залиште мінімум на 8 годин для бродіння. Опару за цей час тричі обімніть.
Після закінчення цього часу піднялася опару насипте сіль, ванілін, влийте коньяк і покладіть заздалегідь замочений протягом 20 хвилин і обсушенный родзинки. Борошно просіяти через сито і пересипте до опарі. Змащеними олією руками замісіть тісто. Замішане тісто повинне вийти м’яким і не забитим борошном.
прикрийте Тісто серветкою і залиште на 1 годину в теплому без протягів місці. Воно має добре піднятися.
Через годину тісто ще раз обімніть і розкладіть його в спеціальні формочки для випічки пасок, заповнюючи з тільки на 1/3 об’єму. Тісто у формочки залиште також в теплі для вистоювання на 1,5 години.
Потім випікайте паски в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яною паличкою, адже час випічки залежить і від вашої духовки і особливо газовій.
Паски на топленому молоці з коньяком готові. Їх остудіть, і декорують глазур’ю та кондитерської посипкою по своєму смаку.
Смачною і вдалою випічки!