Паски, спечені за пропонованим рецептом, добре зберігає свою м’якість і розсипчастість до 10 днів після випічки. Рецепт простий. Готуємо тісто на опарі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 кг
  • Молоко коров’яче – 0.5 л.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст.
  • Ізюм – 1.5 склянки
  • Яйце – 6 шт.
  • Сухі дріжджі – 1 пакет
  • Ванілін – 1 пакет
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати паска з родзинками. У посуд для замішування опари налийте підігріте молоко і розчиніть у ньому пакетик сухих дріжджів. Потім насипте в посуд половину вказаної кількості борошна, і все добре перемішайте до однорідного стану. Посуд прикрийте серветкою і поставте в тепле місце на півгодини. За цей час опара повинна вдвічі збільшитися в об’ємі. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки розітріть з потрібною кількістю цукру до білого кольору. Міксером білки збийте в стійку піну.

В готову і добре підійшла опару перекладіть розтерті з цукром жовтки і шматок вершкового масла, витриманого при домашньої температурі (не розтопленого). Ложкою замісити тісто. Потім до цього тесту перекладіть збиті білки і акуратно перемішайте. Потім насипте решту борошна (борошно просійте на сито) і ще раз добре вимісити тісто. Тісто не повинно бути рідким і не тугим, як для розкачування при ручному замісі. Посуд з тестом знову прикрийте серветкою і на 1 годину поставте в тепло. Потрібно, щоб тісто збільшилося в об’ємі вдвічі.

Поки тісто підходить, підготуйте родзинки. Його на 15 хвилин залийте окропом. Потім добре промийте, обсушіть рушником і обваляйте в невеликій кількості борошна. У тісто перекладіть підготовлений родзинки і ще раз перемішайте тісто.

Потім форми для випічки намажте маслом і присипте манкою або борошном. Тісто розкладіть по формах, заповнюючи їх на 1/3 об’єму. Залиште тісто у формах ще на 15-20 хвилин для вистоювання. Потім верх пасок змастіть жовтком. Увімкніть Духовку на 100°С і помістіть в неї форми з тестом на 10 хвилин. Потім встановіть в духовці 180°С і випікати паски протягом 50 хвилин. Духовку під час випічки не відкривайте. Перевірте готовність паски на будь дерев’яною паличкою. Спечені паски повинні мати рівний коричневий колір.

Спечені паски вийміть з форм, трохи остудіть і змажте білкової глазур’ю, приготовленої з збиті в стійку піну білків, змішаних з цукровою пудрою. Декоруйте паски кондитерської посипкою.

Їжте на здоров’я!

Вершкові великодні паски Здобне тісто для пасок Здобні великодні паски паска з родзинками класичний Паски з родзинками в духовці Святковий стіл на Великдень Солодкі паски Страви на Великдень