Паска з сиром та родзинками – дуже смачна випічка, яку багато полюбили ще в дитинстві. Завдяки своїй унікальній рецептурі приготування, такий паска славиться не тільки чудовим смаком, але і здатний протягом декількох тижнів зберігати свою свіжість і не черствіти. Хочете перевірити? Тоді рецепт, представлений вашій увазі, виявиться дуже до речі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 кг
  • Молоко коров’яче – 3 склянки
  • Масло вершкове – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст.
  • Сир – 1 кг
  • Яйце – 12 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Ваніль – за смаком
  • Сухі дріжджі – 100 гр.
  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Цукрова пудра – 750 гр.
  • Кондитерська посипання – для прикраси
  • Мигдальний крихта – для прикраси
  • Вишня сушена – для прикраси

Процес приготування:

Готувати паску з сиром та родзинками легко! Підготуйте інгредієнти, які нам знадобляться для приготування паски.

Налийте в каструлю молоко і поставте на вогонь. Нам потрібно тепле молоко.

В окремій мисці збиваємо сиру за допомогою блендера.

У нас повинна вийти однорідна сирна маса.

В окрему миску викладаємо родзинки і заливаємо його окропом.

Даємо настоятися хвилин 10-15 родзинок.

Пропускаємо родзинки через друшляк для того, щоб позбутися від зайвої рідини.

Беремо ще одну миску і додаємо туди яйця.


Туди ж відправляємо ванілін і цукор-пісок.

В отриману масу також відправляємо сіль.

Збиваємо все міксером до отримання однорідної консистенції.

В тепле молоко вводимо сирну масу.

Отриману масу збиваємо міксером.

В ній не повинно бути грудок.

В молочно-сирну масу додаємо родзинки.

Переливаємо масу у велику ємність, де ми будемо замішувати тісто.

Туди ж відправляємо дріжджі.

Потім до загальної маси додаємо збиті яйця.

Наступний крок – просіваємо борошно.

Акуратно вводимо просіяне борошно в загальну масу. Вимішуємо тісто.

Розтоплюємо на вогні в окремій ємності вершкове масло.

Розтоплене масло також вводимо в отриману суміш.

Вимішуємо тісто.

Після чого залишаємо його на кілька годин в теплому місці під кришкою.

Беремо пергаментний папір.

Вирізаємо з неї шматок, відповідає діаметру форми, в якій ми будемо випікати паску.

Устеляємо форму папером.

Змащуємо невеликою кількістю масла.

Посипаємо борошном поверхню столу.

Поділяємо тісто на 4 частини.

Гарненько вимішуємо кожен шматочок тіста.

Розкладаємо тісто по формах.

Відправляємо форми з тістом в тепле місце, накриваємо рушником і чекаємо близько півгодини.

Відправляємо тісто в духовку, випікаємо при температурі 200 градусів півгодини.

Дістаємо готові паски і даємо їм охолонути.

Тим часом займемося глазур’ю. В окремій мисці збиваємо 4 яйця до утворення легкої піни.

Туди ж відправляємо цукрову пудру.

Знову все гарненько збиваємо міксером.

Глазур готова.

Обмазуємо глазур’ю верхню частину паски.

Посипаємо мигдалем.

Прикрашаємо сухий вишнею.

Декоруємо кондитерської посипкою. Паска готова. Приємного апетиту!

Великодні паски Великодні паски без вершкового масла Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на молоці Здобні великодні паски паски з горіхами Святковий стіл на Великдень