паску на вершках – улюблена всіма випічка, смак якого у багатьох асоціюється з дитинством. Варто зазначити, що такий паска крім прекрасного смаку має безліч переваг, одне з яких – зберігати свіжість протягом декількох тижнів. Скористайтеся рецептом, представленим вашій увазі, і переконаєтеся в цьому самі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 5 ст.
  • Вершки – 1.5 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сухі дріжджі – 100 гр.
  • Ванілін – 0.5 пакетів
  • Яєчний жовток – 8 шт.
  • Цукати – 0.5 склянки
  • Ізюм – 0.5 склянки
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 1 склянка
  • Лимонний сік – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати паску на вершках? Для початку займемося опарою. Нам знадобиться борошно, вершки і дріжджі.

Злегка підігрійте вершки. В них необхідно розвести 4 склянки борошна і 100 гр. дріжджів. Все ретельно перемішайте, накрийте кришкою і поставте в тепле місце.

Тим часом необхідно розтерти жовтки.

В розтерті жовтки додайте склянку цукру і розтопленим вершковим маслом.

Все ретельно перемішайте.

Родзинки заливаємо окропом. Через 10 хвилин злийте з родзинок воду. Потім обваляйте його в борошні.

Далі в опару необхідно ввести суміш жовтків з цукром і маслом.

Все необхідно ретельно перемішати.

Потім вводимо в отриману масу родзинки.

Туди ж відправляємо цукати.

Знову все гарненько перемішуємо.

Потім додаємо в тісто сіль, поступово вводимо решту борошна.

Гарненько вимішуємо тісто.

Щоб тісто не прилипало до рук, його краще вимішувати в рукавичках.

Далі тісто треба накрити кришкою і залишити в теплому місці на 1 годину і 20 хвилин.

За цей час тісто має піднятися.

Тісто потрібно злегка обім’яти і відправити в тепле місце ще на годину.



Устеляємо форму пергаментним папером. Викладаємо у форму і випікаємо в духовці при 200 градусах.

Готову паску потрібно остудити.

Тим часом приготуємо глазур. Ретельно збиваємо білки, з’єднуємо їх з цукровою пудрою і лимонним соком.

Змащуємо паску глазур’ю.

Прикрашаємо спеціальної кондитерської посипкою.

Приємного апетиту!

Ванільні великодні паски Великодні паски на вершковому маслі паска з родзинками і цукатами паска з родзинками на сухих дріжджах Паски на Великдень паску класичний