паску на вершках – улюблена всіма випічка, смак якого у багатьох асоціюється з дитинством. Варто зазначити, що такий паска крім прекрасного смаку має безліч переваг, одне з яких – зберігати свіжість протягом декількох тижнів. Скористайтеся рецептом, представленим вашій увазі, і переконаєтеся в цьому самі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 5 ст.
- Вершки – 1.5 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сухі дріжджі – 100 гр.
- Ванілін – 0.5 пакетів
- Яєчний жовток – 8 шт.
- Цукати – 0.5 склянки
- Ізюм – 0.5 склянки
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цукрова пудра – 1 склянка
- Лимонний сік – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати паску на вершках? Для початку займемося опарою. Нам знадобиться борошно, вершки і дріжджі.
Злегка підігрійте вершки. В них необхідно розвести 4 склянки борошна і 100 гр. дріжджів. Все ретельно перемішайте, накрийте кришкою і поставте в тепле місце.
Тим часом необхідно розтерти жовтки.
В розтерті жовтки додайте склянку цукру і розтопленим вершковим маслом.
Все ретельно перемішайте.
Родзинки заливаємо окропом. Через 10 хвилин злийте з родзинок воду. Потім обваляйте його в борошні.
Далі в опару необхідно ввести суміш жовтків з цукром і маслом.
Все необхідно ретельно перемішати.
Потім вводимо в отриману масу родзинки.
Туди ж відправляємо цукати.
Знову все гарненько перемішуємо.
Потім додаємо в тісто сіль, поступово вводимо решту борошна.
Гарненько вимішуємо тісто.
Щоб тісто не прилипало до рук, його краще вимішувати в рукавичках.
Далі тісто треба накрити кришкою і залишити в теплому місці на 1 годину і 20 хвилин.
За цей час тісто має піднятися.
Тісто потрібно злегка обім’яти і відправити в тепле місце ще на годину.
Устеляємо форму пергаментним папером. Викладаємо у форму і випікаємо в духовці при 200 градусах.
Готову паску потрібно остудити.
Тим часом приготуємо глазур. Ретельно збиваємо білки, з’єднуємо їх з цукровою пудрою і лимонним соком.
Змащуємо паску глазур’ю.
Прикрашаємо спеціальної кондитерської посипкою.
Приємного апетиту!
Ванільні великодні паски Великодні паски на вершковому маслі паска з родзинками і цукатами паска з родзинками на сухих дріжджах Паски на Великдень паску класичний