паска являє собою здобну випічку, яку можна приготувати на дріжджах або соді. Паски печуть у духовці, в хлібопічці, в печі і мультиварці. Я пропоную приготувати паску в мультиварці. Текстура паски виходить легкою і повітряної з ароматним і смачним тестом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 5 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Яєчний білок – 2 шт.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Ізюм – 180 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати паску в мультиварці легко! У невелику миску вилийте попередньо підігріте до теплого стану молоко, додайте сухі дріжджі, столову ложку цукрового піску і кілька столових ложок заздалегідь просіяного пшеничного борошна. Добре перемішайте, оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 30 хвилин в теплому місці.
Опара за цей час добре підніметься і збільшиться.
Курячі яйця розділити на жовтки і білки. У глибоку ємність влийте попередньо відокремлені курячі жовтки і додайте цукровий пісок. Перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись міксером або віночком. Білки збийте з дрібкою солі до стану твердих піків.
У підійшла опару додати жовткову масу і добре перемішайте.
Вершкове масло заздалегідь дістаньте, щоб воно стало кімнатної температури. В яєчну масу додайте розм’якшене вершкове масло. Перемішайте до повного розчинення.
В отриману масу обережно введіть збиті білки й перемішайте рухами знизу вгору.
Решту пшеничного борошна просійте і відправте в ємність до решти інгредієнтів. Ретельно вимісити тісто. Замішане тісто викладіть в ємність і накрийте рушником. Ємність повинна бути в кілька разів більше, так як тісто добре збільшиться в розмірах. Залиште в теплому місці приблизно на годину.
Родзинки переберіть, промийте і обсушіть. Лимон ретельно вимийте і зніміть лимонну цедру дрібної теркою.
За цей час тісто добре збільшиться в обсягах.
На чисту робочу поверхню столу викладіть тісто. Зверху викладіть чистий і сухий родзинки і лимонну цедру. Ретельно вмішайте в тісто. Тісто перекладіть в заздалегідь змащену маслом чашу мультиварки. Закрийте кришку приладу і встановіть режим «Підігрів» на 20 хвилин. Потім увімкніть програму «Випічка», час приготування – 1 година 30 хвилин.
Тим часом приготуйте глазур. Я найчастіше використовую традиційну білкову глазур. У глибоку ємність викладіть курячі білки і збийте міксером на середній швидкості, поступово введіть цукрову пудру і збільшіть швидкість.
Готову паску обережно вийміть з мультиварки, прикрасьте глазур’ю і елементами декору на свій розсуд. Повністю остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
паска з родзинками на сухих дріжджах паску в мультиварці Редмонд Повітряні великодні паски Святковий стіл на Великдень Смачні великодні паски Страви на Великдень