З превеликим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом пасти карбонара з шинкою, вершками і яйцем. Процес приготування страви не займе багато часу і доставить вам незабутнє задоволення і насолоду.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вершки – 100 мл
- Шинка – 350 гр.
- Сіль – за смаком
- Баветте – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Чебрець свіжий – 3 гілки
Процес приготування:
Приступимо до приготування пасти карбонара з шинкою, вершками і яйцем. Шинку наріжте тонкою соломкою. Часник очистіть від лушпиння, промийте і дрібно нарубаєте гострим ножем.
Глибоку сковороду розігрійте на вогні, налийте невелику кількість оливкової олії, викладіть нарізану шинку і злегка обсмажте.
Чебрець промийте, обсушіть і додайте листочки чебрецю до обсмаженої шинки разом з подрібненим часником, трохи обсмажте.
Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком.
Перемішайте і обсмажте буквально хвилину.
Влийте необхідну кількість вершків. Вершки можна використовувати будь-якої жирності.
Відміряйте необхідну кількість баветте. В каструлю або сотейник налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте трохи солі, викладіть вказане в рецепті кількість баветте. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці.
Половину сиру «Пармезан» натріть на дрібній тертці, викладіть в глибоку ємність. Замість «Пармезану» можна використовувати будь-сир твердого сорту. Додайте куряче яйце.
Відварені баветте злийте через друшляк.
Соус ретельно перемішайте до стану однорідної консистенції.
Відварені баветте викладіть в сковороду, ретельно перемішайте.
Влийте яєчно-сирну масу, перемішайте і прогрійте на невеликому вогні пару хвилин до загустіння.
що Залишився сир, який будете використовувати, натріть на дрібній тертці.
На порційні тарілки викладіть приготовлену пасту Карбонара з шинкою, вершками і яйцем, зверху присипте невеликою кількістю подрібненого сиру. Прикрасьте листочками чебрецю і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Паста карбонара Паста карбонара з шинкою Паста карбонара з шинкою і вершками Паста карбонара з шинкою, вершками та сиром Паста карбонара класична