З превеликим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом пасти карбонара з шинкою, вершками і яйцем. Процес приготування страви не займе багато часу і доставить вам незабутнє задоволення і насолоду.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вершки – 100 мл
  • Шинка – 350 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Баветте – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Чебрець свіжий – 3 гілки

Процес приготування:

Приступимо до приготування пасти карбонара з шинкою, вершками і яйцем. Шинку наріжте тонкою соломкою. Часник очистіть від лушпиння, промийте і дрібно нарубаєте гострим ножем.

Глибоку сковороду розігрійте на вогні, налийте невелику кількість оливкової олії, викладіть нарізану шинку і злегка обсмажте.

Чебрець промийте, обсушіть і додайте листочки чебрецю до обсмаженої шинки разом з подрібненим часником, трохи обсмажте.

Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком.

Перемішайте і обсмажте буквально хвилину.

Влийте необхідну кількість вершків. Вершки можна використовувати будь-якої жирності.

Відміряйте необхідну кількість баветте. В каструлю або сотейник налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте трохи солі, викладіть вказане в рецепті кількість баветте. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці.

Половину сиру «Пармезан» натріть на дрібній тертці, викладіть в глибоку ємність. Замість «Пармезану» можна використовувати будь-сир твердого сорту. Додайте куряче яйце.

Відварені баветте злийте через друшляк.

Соус ретельно перемішайте до стану однорідної консистенції.

Відварені баветте викладіть в сковороду, ретельно перемішайте.

Влийте яєчно-сирну масу, перемішайте і прогрійте на невеликому вогні пару хвилин до загустіння.

що Залишився сир, який будете використовувати, натріть на дрібній тертці.

На порційні тарілки викладіть приготовлену пасту Карбонара з шинкою, вершками і яйцем, зверху присипте невеликою кількістю подрібненого сиру. Прикрасьте листочками чебрецю і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Паста карбонара Паста карбонара з шинкою Паста карбонара з шинкою і вершками Паста карбонара з шинкою, вершками та сиром Паста карбонара класична