Хочу поділитися чудовим і досить простим рецептом смачного страви. Соковита паста з лисичками і куркою може бути повсякденним або святковим блюдом. Ароматне блюдо стане одним з ваших улюблених.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Макарони – 500 гр.
- Куряча грудка – 200 гр.
- Лисички свіжі – 400 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Вершки – 250 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – 50 мл
- Масло вершкове – 20 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати пасту з лисичками і куркою. Перш за все, ретельно переберіть лисички і добре вимийте їх в холодній воді. Великі лисички наріжте на кілька частин. Промиті гриби залиште на деякий час, щоб вони обсохнули.
Курячу грудку добре вимийте в холодній воді і обсушити паперовими рушниками, потім наріжте на невеликі шматочки поперек волокон. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою, потім наріжте дрібним кубиком. Часник також очистіть від лушпиння і промийте під водою.
Твердий сир натріть на крупній тертці.
В глибоку каструлю налийте велику кількість холодної води, посоліть, додайте буквально столову ложку рослинної олії. Каструлю поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, покладіть макаронні вироби, зменшіть вогонь і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці.
поставте Сковороду на середній вогонь і добре розігрійте, налийте необхідну кількість рослинного масла і додайте вершкове масло. Нарізану ріпчасту цибулю відправте в розігріту сковороду і обсмажте до золотистого кольору. Потім викладіть підготовлені лисички і обсмажте, періодично помішуючи. Готуйте до тих пір, поки весь грибний сік не випарується.
Потім викладіть до лисичкам нарізати курячу грудку, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком, добре перемішайте і готуйте приблизно 5-7 хвилин.
Очищений часник пропустіть через прес і додайте в сковороду, потім влийте необхідну кількість вершків і доведіть до кипіння.
Потім додайте приблизно 2/3 натертого твердого сиру і ретельно перемішайте, готуйте кілька хвилин до загустіння.
Готові макаронні вироби злийте через сито або друшляк і розкладіть по порціях. Зверху рівномірно розподіліть лисички з куркою, присипте залишилися натертим сиром. Кріп ретельно промийте під холодною проточною водою, струсіть зайву вологу і дрібно наріжте гострим ножем. Присипте ароматне блюдо.
Пасту з лисичками і куркою подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Смажені лисички