Печериці, приготовані на багатті на решітці, мають незвичайний аромат і смак з димком. Такі печериці чудово підійдуть в якості гарячого страви на будь-якому пікніку, хоча і в холодному вигляді печериці не втратять своїх смакових якостей.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Лимонний сік – 5 ст. л.
- Майонез – 100 гр.
- Прованські трави – за смаком
- Сіль – за смаком
- Чебрець свіжий – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати шампіньйони на багатті на решітці, розведіть вогонь і дайте прогоріти вугіллю. Тим часом молоді печериці ретельно промийте під проточною водою і обсушити за допомогою паперових рушників. Очистіть від шкірки. Великі печериці наріжте навпіл.
Приготуйте маринад. Майонез викладіть в глибоку ємність, додайте лимонний сік, кухонну сіль, сушений чебрець і прованські трави. Перемішайте до однорідної консистенції. Якщо ви не вживаєте в їжу майонез, замініть його натуральним йогуртом або сметаною. Це анітрохи не зіпсує страву, а, навпаки, додасть неймовірний ніжний смак.
Підготовлені печериці викладіть в ємність з приготовленим маринадом і добре перемішайте руками. Оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник маринуватися приблизно на 30-60 хвилин.
Потім додайте печериці на невеликій відстані один від одного на підготовленому мангалі, готуйте страву приблизно 15-20 хвилин, періодично перевертаючи за допомогою спеціальних щипців для гриля. За цей час гриби добре підрум’яняться і знайдуть потрібну консистенцію.
апетитні Готові печериці акуратно, щоб не обпектися, зніміть з решітки і подавайте на стіл зі свіжими овочами, запеченою картоплею і зеленню.
Приємного апетиту!
Маринад для печериць на мангалі Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі