Запечені на мангалі печериці без використання маринаду – швидкий спосіб приготувати гриби на вугіллі. По поживним речовинам печериці запросто можуть конкурувати з запеченим м’ясом. Тут вже справа смаку – для тих, хто віддає перевагу все-таки приготовані на мангалі гриби, цей рецепт стане знахідкою!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Печериці свіжі – 2 кг
- Паприка – 20 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати шампіньйони на мангалі без маринаду, в підходящої ємності змішайте рослинне масло, паприку і сіль. Перемішайте. Суміш для змащування печериць готова.
Печериці промиваємо, обсушуємо і нанизуємо на шампури. Щоб вони добре трималися на шампурах, краще використовувати максимально однакові за розміром гриби (середній розмір найоптимальніший).
Підготовлені гриби змащуємо сумішшю рослинного масла, паприки і солі. Для зручності скористайтесь пензликом.
Коли вугілля будуть готові, викладаємо на них шампури з печерицями.
Через деякий час гриби почнуть пускати сік. Від цього моменту запікайте гриби ще 5 хвилин. Потім зніміть їх з мангалу.
Швидке, просте і дуже смачне блюдо – печериці без маринаду – готово!
Приємного вам апетиту!
Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі