Печериці на мангалі є прекрасною альтернативою для любителів відпочинку на свіжому повітрі. Не можна не відзначити, що в порівнянні із звичними м’ясними шашликами шашлики з печериць більш бюджетні, що не робить їх гіршими. Не забувайте, що для приготування такої страви потрібно вибирати свіжі печериці з щільною капелюшком без коричневих плям.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Масло оливкова – 50 мл
- Сіль – 1 щіпка
- Приправа Італійські трави – 1 щіпка
- Сир – 50 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Чебрець свіжий – 1 гілка
Процес приготування:
Для того щоб приготувати шампіньйони на мангалі з сиром, необхідно гарненько промити печериці, потім злегка просушити за допомогою паперового рушника. Далі знімаємо шкірку з капелюшка.
В глибоку миску відправляємо оливкова олія, сіль, сік лимона, здрібнений тимьян, італійські трави. Все акуратно перемішуємо.
Викладаємо в миску з соусом печериці і знову все перемішуємо. Залишаємо гриби в прохолодному місці для того, щоб вони промариновались, приблизно на годину.
Через годину викладаємо гриби на розпечену грати
Запікаються печериці протягом 25 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Перед подачею гриби можна посипати натертим на дрібній тертці сиром.
Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі