Печериці на мангалі є прекрасною альтернативою для любителів відпочинку на свіжому повітрі. Не можна не відзначити, що в порівнянні із звичними м’ясними шашликами шашлики з печериць більш бюджетні, що не робить їх гіршими. Не забувайте, що для приготування такої страви потрібно вибирати свіжі печериці з щільною капелюшком без коричневих плям.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Приправа Італійські трави – 1 щіпка
  • Сир – 50 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Чебрець свіжий – 1 гілка

Процес приготування:

Для того щоб приготувати шампіньйони на мангалі з сиром, необхідно гарненько промити печериці, потім злегка просушити за допомогою паперового рушника. Далі знімаємо шкірку з капелюшка.

В глибоку миску відправляємо оливкова олія, сіль, сік лимона, здрібнений тимьян, італійські трави. Все акуратно перемішуємо.

Викладаємо в миску з соусом печериці і знову все перемішуємо. Залишаємо гриби в прохолодному місці для того, щоб вони промариновались, приблизно на годину.

Через годину викладаємо гриби на розпечену грати

Запікаються печериці протягом 25 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Перед подачею гриби можна посипати натертим на дрібній тертці сиром.

Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі