Традиційний шашлик з м’яса – страва, якою навряд чи сьогодні можна кого-небудь здивувати, чого не скажеш про овочевих шашликах, які в наші дні набираю популярність. Але не можна не відзначити, що нерідко запечені таким способом овочі виходять сухими. Для того, щоб не потерпіти кулінарне фіаско, рекомендуємо скористатися покрокової інструкції, яка представлена вашій увазі.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Печериці свіжі (середні) – 1 кг
  • Маринад сметано-грибний – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Рецепт печериць на шампурах смачний! В першу чергу необхідно ретельно промити гриби, промокнути їх паперовим рушником для видалення зайвої вологи. Потім акуратно натираємо гриби сумішшю солі і перцю, а також поливаємо сметано-грибним соусом.

Все перемішуємо, намагаючись не пошкодити гриби. Після цього залишаємо печериці маринуватися мінімум на півгодини.

Наступний крок – нанизуємо печериці на шампури і обсмажуємо на вогні протягом десяти хвилин з обох сторін.

Такі печериці можна готувати не тільки на відкритому вогні: при бажанні їх можна запікати в духовці протягом п’ятнадцяти хвилин при температурі 180 градусів.

Маринад для печериць з часником Маринад для печериць на мангалі Шашлик із печериць на мангалі