Печінковий торт на кефірі – чудова закуска для урочистого столу. Страва виглядає апетитно і святково. Готується просто і швидко. Закусочний торт виходить м’яким, якщо його залишити в холодильнику для просочення на кілька годин.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряча печінка – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 100 мл
- Часник – 2 зуб.
- Кефір – 100 мл
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за бажанням
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати печінковий торт на кефірі? Курячу печінку ретельно промийте під проточною водою, очистіть від зайвого жиру. Викладіть в чашу блендера і подрібніть. Додайте куряче яйце і ще раз подрібніть.
В печінковий фарш додайте пшеничне борошно, кефір, сіль і чорний мелений перець. Ще раз подрібніть блендером до однорідної консистенції.
тісто перелийте в миску. Додайте пару столових ложок рослинного масла і ретельно перемішайте.
добре розігрійте Сковороду, змастіть невеликою кількістю рослинного масла і акуратно налийте печінковий тісто, розрівняйте, надаючи округлу форму.
Смажте млинець, поки верх не загусне, потім з допомогою лопатки переверніть на іншу сторону і смажте ще кілька хвилин.
Готові печінкові млинці покладіть на тарілку і займіться начинкою.
Печериці промийте і обсушіть. Кілька грибів наріжте тонкими скибочками. Решту подрібніть середнім кубиком.
Глибоку нагрійте сковороду, налийте трохи олії і викладіть подрібнені гриби. Обсмажте до золотистого кольору і остудіть. Потім посмажте скибочки печериць до рум’яного кольору.
В невелику піалу викладіть сметану. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Викладіть до сметані. Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.
Підготуйте блюдо, на якому будете збирати закусочний торт. Викладіть печінковий млинець і змащуємо його приготованим соусом.
Викладіть наступний млинець, змастіть соусом, а зверху розподіліть обсмажені шампіньйони.
Таким чином, зберіть печінковий торт, добре промазуючи шари соусом і чергуючи начинку.
Верхній печінковий млинець змастіть соусом. З допомогою виделки намалюйте візерунок, по колу закусочного торта розкладіть скибочки печериць, і прикрасьте зеленню, попередньо вимитої і висушеної. Печінковий торт поставте охолоджуватися в холодильник на кілька годин. За цей час він добре просочиться.
Приємного апетиту!
Печінковий торт Печінковий торт без молока Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт зі сметаною Печінковий торт класичний Печінковий торт на сковороді з курячої печінки Торти