Печінковий торт на кефірі – чудова закуска для урочистого столу. Страва виглядає апетитно і святково. Готується просто і швидко. Закусочний торт виходить м’яким, якщо його залишити в холодильнику для просочення на кілька годин.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряча печінка – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 100 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Кефір – 100 мл
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за бажанням
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати печінковий торт на кефірі? Курячу печінку ретельно промийте під проточною водою, очистіть від зайвого жиру. Викладіть в чашу блендера і подрібніть. Додайте куряче яйце і ще раз подрібніть.

В печінковий фарш додайте пшеничне борошно, кефір, сіль і чорний мелений перець. Ще раз подрібніть блендером до однорідної консистенції.

тісто перелийте в миску. Додайте пару столових ложок рослинного масла і ретельно перемішайте.

добре розігрійте Сковороду, змастіть невеликою кількістю рослинного масла і акуратно налийте печінковий тісто, розрівняйте, надаючи округлу форму.

Смажте млинець, поки верх не загусне, потім з допомогою лопатки переверніть на іншу сторону і смажте ще кілька хвилин.

Готові печінкові млинці покладіть на тарілку і займіться начинкою.

Печериці промийте і обсушіть. Кілька грибів наріжте тонкими скибочками. Решту подрібніть середнім кубиком.

Глибоку нагрійте сковороду, налийте трохи олії і викладіть подрібнені гриби. Обсмажте до золотистого кольору і остудіть. Потім посмажте скибочки печериць до рум’яного кольору.

В невелику піалу викладіть сметану. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Викладіть до сметані. Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.

Підготуйте блюдо, на якому будете збирати закусочний торт. Викладіть печінковий млинець і змащуємо його приготованим соусом.

Викладіть наступний млинець, змастіть соусом, а зверху розподіліть обсмажені шампіньйони.

Таким чином, зберіть печінковий торт, добре промазуючи шари соусом і чергуючи начинку.

Верхній печінковий млинець змастіть соусом. З допомогою виделки намалюйте візерунок, по колу закусочного торта розкладіть скибочки печериць, і прикрасьте зеленню, попередньо вимитої і висушеної. Печінковий торт поставте охолоджуватися в холодильник на кілька годин. За цей час він добре просочиться.

Приємного апетиту!

Печінковий торт Печінковий торт без молока Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт зі сметаною Печінковий торт класичний Печінковий торт на сковороді з курячої печінки Торти