Приготування печінкового торта на сковороді можна вважати традиційним рецептом. Буквально за годину ви отримаєте апетитний, ситний і насичений м’ясний торт, який можна подати і до святкового столу. Обов’язково спробуйте приготувати це чудове блюдо і не пошкодуєте.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловича печінка – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 0,5 л.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Майонез – 150 гр.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Гірчиця – за смаком
Процес приготування:
Для початку підготуйте всі інгредієнти, які потрібні для приготування печінкового торта на сковороді. Печінка краще брати свіжу, не морожену – так як свіжість печінки безпосередньо впливає на смак торта.
Свіжу печінку промийте під проточною водою, зріжте всякі пліви і прожилки і почніть готувати фарш з печінки.
У фарш з печінки разом яйця, додайте сіль і перець, влийте молоко. Ретельно перемішайте тісто і поступово просійте в нього борошно.
Готове тісто по консистенції нагадує звичайне млинцеве тісто, тому з приготуванням печінкових млинців не буде абсолютно ніяких проблем.
З двох сторін обсмажуйте печінкові млинці до готовності. Обсмажуйте їх в невеликій кількості олії на розпеченій сковорідці.
Для приготування начинки для торта вам потрібно почистити і подрібнити цибулю з морквою. Для цього можна скористатися кухонним комбайном або ножем і теркою – на ваш розсуд.
Овочі обсмажте на середньому вогні в сковороді з маслом. Регулярно перемішувати овочі, щоб вони ні в якому разі не пригоріли.
Збирати печінковий торт дуже просто: потрібно викласти один млинець, змастити його сумішшю майонезу з гірчицею і спеціями, а потім сформувати шар з цибульно-морквяної начинку і накрити все це наступним млинцем. Так повторюйте до тих пір, поки не зберете торт з усіх інгредієнтів.
Печінковий торт Печінковий торт з яловичої печінки Печінковий торт класичний Печінковий торт на сковороді з яловичої печінки Торти