Це блюдо, безсумнівно, можна назвати нетрадиційним, в першу чергу, за його назви. Адже ми найчастіше зустрічаємо слово «торт» саме в розділі «десерти». Але печінковий торт на воді може виступати як у ролі закуски, так і в ролі повноцінного страви, який чудово впишеться і в святкові, і в повсякденне меню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловича печінка – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 0,3 л.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Яйце – 5 шт.
  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Майонез – 200 гр.
  • Морква – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Готувати печінковий торт на воді легко! На суху сковорідку висипаємо 130 грамів борошна і підсмажуємо на невеликому вогні протягом декількох хвилин.

Яловичу печінку промиваємо, а потім видаляємо при необхідності плівки і прожилки. Відправляємо печінка в блендер і подрібнюємо.

В окремій мисці з’єднуємо три яйця, молоко і воду, а також вершкове масло, яке потрібно попередньо розтопити, і сіль.

Отриману масу з’єднайте з подрібненої печінкою, поступово вводимо підсмажене борошно. Все добре перемішуємо. Маса повинна мати сметанообразную консистенцію.

З отриманого тіста формуємо тонкі млинчики.

Обсмажуємо на сковорідці з обох сторін протягом пари хвилин.

Моркву і цибулю необхідно подрібнити.

Відправляємо подрібнені овочі тушкуватися на сковорідку.

млинець Викладаємо на дно плоскої тарілки, змащуємо його майонезом, а потім викладаємо на нього невелику кількість начинки, рівномірно розподіливши її.

Ті ж маніпуляції робимо і з наступними шарами. Останній рівень торта необхідно посипати натертим на дрібну тертку звареними жовтками і зеленню. Перед подачею дайте торту настоятися в холодильнику пару годин.

Печінковий торт Печінковий торт з яловичої печінки Торти