Це блюдо, безсумнівно, можна назвати нетрадиційним, в першу чергу, за його назви. Адже ми найчастіше зустрічаємо слово «торт» саме в розділі «десерти». Але печінковий торт на воді може виступати як у ролі закуски, так і в ролі повноцінного страви, який чудово впишеться і в святкові, і в повсякденне меню.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловича печінка – 400 гр.
- Молоко коров’яче – 0,3 л.
- Вода – 3 ст. л.
- Яйце – 5 шт.
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Масло вершкове – 30 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Майонез – 200 гр.
- Морква – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати печінковий торт на воді легко! На суху сковорідку висипаємо 130 грамів борошна і підсмажуємо на невеликому вогні протягом декількох хвилин.
Яловичу печінку промиваємо, а потім видаляємо при необхідності плівки і прожилки. Відправляємо печінка в блендер і подрібнюємо.
В окремій мисці з’єднуємо три яйця, молоко і воду, а також вершкове масло, яке потрібно попередньо розтопити, і сіль.
Отриману масу з’єднайте з подрібненої печінкою, поступово вводимо підсмажене борошно. Все добре перемішуємо. Маса повинна мати сметанообразную консистенцію.
З отриманого тіста формуємо тонкі млинчики.
Обсмажуємо на сковорідці з обох сторін протягом пари хвилин.
Моркву і цибулю необхідно подрібнити.
Відправляємо подрібнені овочі тушкуватися на сковорідку.
млинець Викладаємо на дно плоскої тарілки, змащуємо його майонезом, а потім викладаємо на нього невелику кількість начинки, рівномірно розподіливши її.
Ті ж маніпуляції робимо і з наступними шарами. Останній рівень торта необхідно посипати натертим на дрібну тертку звареними жовтками і зеленню. Перед подачею дайте торту настоятися в холодильнику пару годин.
Печінковий торт Печінковий торт з яловичої печінки Торти