Печінковий торт являє собою страву, викладене шарами і заправлене майонезно-часниковим соусом. Незважаючи на досить простий список інгредієнтів, такий класичний варіант печінкового торта подобається багатьом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свиняча печінка – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 10 зуб.
- Майонез – 300 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло олію – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати печінковий торт з майонезом, печінку помийте, розріжте на кілька шматків. Цибулю очистіть від лушпиння, розріжте на четвертинки. Печінку і цибулю пропустіть через м’ясорубку.
В подрібнену масу печінки і цибулі влийте молоко, вбийте яйця і всипте борошно. Замістити тісто.
Часник очистіть від лушпиння і пропустіть його через прес, змішати з майонезом. Другий спосіб приготування соусу: покладіть часник і майонез в чашу і змішайте інгредієнти блендером. Залиште соус на 30 хвилин настоятися.
До печінковому тесту додайте сіль і перець за смаком, ще раз перемішайте.
На невеликій кількості олії випікайте млинці однакової форми поки не закінчиться тісто.
На плоске блюдо викладіть печінковий млинець, змастіть його соусом, накрийте наступним млинцем, робіть так з усіма млинцями, викладаючи їх один на один. На зібраний торт встановіть прес і поставте торт в холодильник на ніч.
За ніч торт осяде і добре просочиться. При бажанні перед тим, як подати торт до столу, можна прикрасити його зеленню або овочами.
Приємного апетиту!
Печінковий торт Печінковий торт зі свинячої печінки з морквою і цибулею Печінковий торт класичний