Печінковий торт – ще один варіант приготування страви з печінки. М’який, соковитий, з пасерованими овочами, він сам по собі є повноцінним завершеним стравою, не вимагає гарніру. Печінковий торт відмінно підійде як для святкового столу, так і для того, щоб урізноманітнити повсякденне меню.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловича печінка – 1 кг
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Майонез – 350 гр.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Як приготувати печінковий торт з цибулею? Печінка добре промиваємо під водою, видаляємо перегородки і нарізаємо невеликими шматочками. Потім перекручуємо на м’ясорубці або подрібнюємо на комбайні, щоб вийшов рідкий фарш. У фарш додаємо яйця, молоко, сіль і перець і просіваємо борошно. Все добре перемішуємо до однорідної консистенції.
На добре розігріту сковороду додаємо рослинне масло і ополоником наливаємо тісто. Товщина млинця повинна бути не більше 0,5 см, а діаметр торта ви вибираєте самі. Млинці такого діаметра і випікаєте. Блін обсмажуємо з кожного боку за кілька хвилин і знімаємо на тарілку.
Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Моркву чистимо від шкірки, промиваємо і натираємо на крупній тертці.
У розігріту сковороду додаємо рослинне масло і викладаємо цибулю з морквою. Пасеруємо овочі 3-4 хвилини.
Далі приступаємо до складання торта: кладемо печінковий млинець, змащуємо його тонким шаром майонезу, потім викладаємо частину пасерованих овочів, розрівнюємо по діаметру всього млинця і накриваємо наступним млинцем. Так продовжуємо чергувати печінкові млинці, майонез і овочі. Для того, щоб торт було зручніше різати можна скласти два невеликих торта.
Готовий торт посипаємо дрібно нарубаної зеленню і ставимо в холодильник на пару годин, щоб він просочився. Готовий печінковий торт готовий до дегустації, приємного апетиту!
Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з яловичої печінки Торти