Пропонований рецепт приготування печінкового торта з яловичої печінки є базовим. На його основі ви можете приготувати такі торти з різними прошарками. У даному рецепті в печінкові млинці додається багато яєць, що забезпечує їм хорошу стійку форму при випічці. Цей торт будемо готувати з начинкою з смаженого цибулі і моркви.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловича печінка – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Яйце – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 3 шт.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати торт з яловичої печінки? Яловичу печінку ріжемо на середні шматки, видаляємо жовчні протоки і потім її добре промиваємо холодною водою. Щоб печінка не гірчила, протягом 2 годин вимочуємо її в молоці. Потім печінку перекручуємо на м’ясорубці з середньою ґратами або подрібнюємо у блендері.

В отриману печінкову масу вбиваємо яйця і за допомогою віночка ретельно все перемішуємо. Потім, не припиняючи заміс тіста, насипаємо до цієї маси борошна, і додаємо сіль і перець за смаком. Замішуємо тісто до однорідного стану і консистенції густої сметани.

Розігріваємо сковорідку з невеликою кількістю рослинного масла і випікаємо на ній млинці розміром діаметр сковороди. Смажимо млинці на середньому вогні до рум’яного кольору з обох боків. Час смаження має бути трохи довше, ніж для звичайних борошняних млинців.

Обсмажені печінкові млинці кладемо стопкою на плоску тарілку і залишаємо для охолодження.

Поки млинчики остигають, чистимо цибулини і моркву, миємо їх і цибулю шаткуємо маленькими кубиками, а моркву подрібнюємо на дрібній тертці.

Підготовлені овочі смажимо в розігрітій олії до прозорості цибулі і жовтого кольору моркви. Овочі трохи солимо. Їх також охолоджуємо.

Потім приступаємо до складання торта. На велике блюдо викладаємо печінкові млинці. На кожен млинець кладемо рівним шаром овочеву начинку і її змащуємо майонезом. Поділяємо начинку приблизно на таку ж кількість частин, скільки у вас вийшло млинчиків.

Останній верхній млинець змащуємо тільки майонезом. Намазуємо їм і краю торта.

Приготований торт красиво декоруємо дрібно нарізаним зеленим кропом і даємо страві настоятися протягом 2 годин у холодильнику.

Приємного апетиту!

Печінковий торт Печінковий торт без молока Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з яловичої печінки Торти