Простий в приготуванні торт зі свинячої печінки підійде тим, хто вже призвичаївся пекти млинці, адже в даному випадку доведеться випікати печінкові млинці, які згодом треба вкривати ароматною начинкою з цибулі і моркви. Просочуються коржі пікантним соусом з майонезу з часником.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свиняча печінка – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 140 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Борошно пшеничне – 60 гр.
- Масло рослинне –
- Майонез – 80 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
Процес приготування:
Як почати готувати печінковий торт зі свинячої печінки з часником? Свинячу печінку помити, обсушити на паперових рушниках. Можна попередньо вимочити її в молоці. Прокрутити печінку через м’ясорубку або подрібнити в блендері або кухонному комбайні.
В печінковий пюре вбити яйця, додати сіль і мелений перець, улюблені приправи. Влити молоко, просіяти пшеничне борошно. Тісто збити вінчиком або виделкою до утворення гладкої маси густої консистенції.
Змастити соняшниковою олією сковороду і розподілити по ній порцію тіста, випікати млинець з одного, а потім з іншого боку. Так спекти всі коржі.
Майонез видавити в миску, туди ж відправити видавлений через прес або натертий на дрібній тертці часник. Соус поперчити і перемішати. Очищені моркву з цибулею подрібнити будь-яким способом і обсмажити в олії на середньому вогні до легкої рум’яності, посолити і поперчити.
Викласти на блюдо печінковий корж, змастити соусом. Викласти частину овочевої начинки і накрити наступним млинцем. Так зібрати весь торт.
Останній корж і боки торта промазати майонезним соусом, посипати тертим сиром або яйцем, нарубаної зеленню. Відправити в холодильник просочуватися на 1 годину. Нарізати порційними шматками і подати до столу.
Приємного апетиту!
Печінковий торт Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з часником Печінковий торт на сковороді з свинячої печінки