Для цієї заготовки пелюстки троянд треба зібрати в ясну погоду і рано вранці, коли троянда найбільш насичена ефірними маслами. Цей десерт можна подати до чаю або просто їсти. Краще збирати пелюстки троянди, вирощеної у своєму саду і без всякої хімії.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Пелюстки троянд – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Лимон – 2 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пелюсток троянд, перетертих з цукром? Для цієї заготовки підготуйте всі необхідні інгредієнти. Пелюстки троянди обполосніть холодною водою і серветкою видаліть зайву рідину.

Помістіть пелюстки в окремий посуд, засипте цукром і налийте до них сік 2 лимонів.

Рукою перетріть пелюстки троянди з цукром і залишіть цю масу на 5-6 годин, щоб вони дали свій сік.

Після закінчення цього часу, коли маса пелюсток зменшиться в об’ємі вдвічі і буде багато соку, подрібніть за допомогою блендера до однорідного стану.

Варення перекладіть в баночку, простерилизованную сухим способом.

Засипте зверху цукор. Поверхня варення після кожного вживання присипайте невеликою кількістю цукру.

Баночку з пелюстками троянди, перетертими з цукром, щільно закрийте стерильною кришкою і зберігаєте цю заготовку в холодильнику.

Їжте на здоров’я!

Варення з пелюсток роз Варенье