Для цієї заготовки пелюстки троянд треба зібрати в ясну погоду і рано вранці, коли троянда найбільш насичена ефірними маслами. Цей десерт можна подати до чаю або просто їсти. Краще збирати пелюстки троянди, вирощеної у своєму саду і без всякої хімії.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Пелюстки троянд – 400 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст.
- Лимон – 2 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пелюсток троянд, перетертих з цукром? Для цієї заготовки підготуйте всі необхідні інгредієнти. Пелюстки троянди обполосніть холодною водою і серветкою видаліть зайву рідину.
Помістіть пелюстки в окремий посуд, засипте цукром і налийте до них сік 2 лимонів.
Рукою перетріть пелюстки троянди з цукром і залишіть цю масу на 5-6 годин, щоб вони дали свій сік.
Після закінчення цього часу, коли маса пелюсток зменшиться в об’ємі вдвічі і буде багато соку, подрібніть за допомогою блендера до однорідного стану.
Варення перекладіть в баночку, простерилизованную сухим способом.
Засипте зверху цукор. Поверхня варення після кожного вживання присипайте невеликою кількістю цукру.
Баночку з пелюстками троянди, перетертими з цукром, щільно закрийте стерильною кришкою і зберігаєте цю заготовку в холодильнику.
Їжте на здоров’я!
Варення з пелюсток роз Варенье