Завдяки кислому томатного соку перці можна далі не стерилізувати. Це дуже зручно, на заготовки не витрачається зайвий час. Перці можна взяти різного кольору, так вийде гарніше.
Інгредієнти: на 4 л.
- Болгарський перець солодкий – 3 кг
- Томатний сік – 1,5 л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Часник – 1 головка
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Оцет столовий 9% – 0,5 склянки
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Сіль – 3 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування перцю в томатному соку без стерилізації на зиму? Перець перебрати, помити і звільнити від насіннєвих коробок. Знову помити і нарізати уздовж на довгі товсті смужки.
томатний сік всипати цукор, сіль. Покласти приправи і додати оцет. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Після закипання варити 10 хвилин, знімаючи піну. Покласти в томатний сік шматочки перців, варити ще 15 хв
Виловити шумівкою і покласти в гарячі стерильні банки шматочки провареного перцю, далі залити киплячим томатним соком.
Закатати банки, перевернути догори дном і закутати в теплий плед. Після охолодження прибрати в холодильник або льох.
Приємного апетиту!
Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму