Простий рецепт пісних вареників також оцінять і прихильники веганства. Страва порадує ніжним тістом і ситної начинкою. Підходить для гарячого перекусу або обіду.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Вода – 250 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Для начинки: –
- Картопля – 6 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати пісні вареники з картоплею, спершу слід очистити картоплю, залити його водою і поставити на плиту отвариваться.
Поки вариться картопля, можна починати замішувати тісто. Для цього просіваємо борошно з сіллю і поступово вливаємо в неї воду. Вимішуємо руками щільний гладкий ком.
даємо Тісту трохи відпочити, а потім його тонко розкочуємо. За допомогою круглого склянки вирізаємо кружечки для майбутніх вареників.
Повертаємося до картоплі. Коли він стане м’яким, зливаємо з нього воду, подрібнюємо в пюре і розмішуємо з сіллю і спеціями за смаком. Начинка готова.
кожен кружечок тіста кладемо трохи начинки, складаємо навпіл і акуратно склеюємо. Тепер вареники можна занурювати в киплячу воду, де варимо 3 хвилини.
Після варіння акуратно дістаємо вареники з картопляною начинкою в тарілку. Готово, можна подавати до столу!
Вареники Вареники з сирою картоплею Пісне тісто для вареників Тісто для вареників Тісто для вареників з картоплею