Навіть під час посту хочеться порадувати себе апетитною випічкою. За допомогою цього рецепту ви зможете приготувати м’який, ароматний кекс з насиченим шоколадним смаком. А головне, цей кекс готується з допомогою хлібопічки, що значно полегшить роботу домашнього кулінара.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 190 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Кава натуральна мелена (еспресо) – 200 мл
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Розпушувач тіста – 0.75 ч. л.
  • Сода харчова – 0.25 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.75 ст. л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Цукрова пудра – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати пісний кекс в хлібопічці. Будь-яким способом варимо 200 мл міцної кави. Одночасно з цим просіваємо борошно, какао-порошок, розпушувач, соду і ванілін. Додаємо цукор і ретельно перемішуємо сухі інгредієнти. Вливаємо в остиглий кави масло і оцет.

Вливаємо отриману рідину в суху суміш, швидко перемішуємо. Тісто має вийти густим.

Змащуємо чашу хлібопічки маслом, злегка присипаємо борошном. Викладаємо тісто в чашу.

Посипаємо тісто зверху цукровою пудрою, яку також можна просіяти через ситечко. Виставляємо режим «Випічка» на 50 хвилин. Перевіряємо готовність кексу дерев’яною паличкою.

Испекшемуся кексу даємо охолонути в чаші, і лише потім дістаємо. Наш пісний і смачний кекс готовий!

Ванільні кекси Кекси Кекси без молока Кекси з какао Кекси з родзинками в хлібопічці Кекси на рослинному маслі Пісні кекси Шоколадні кекси без вершкового масла