Ніжний і ароматний десерт для тих, хто дотримується посту чи дотримується дієти.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Мед – 160 гр.
- Вода – 125 мл
- Борошно пшеничне – 320 гр.
- Масло рослинне – 30 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати пісний медовий кекс. У глибоку миску кладемо мед, додаємо цукор, наливаємо теплу воду. Гарненько перемішуємо. Домагаємося, щоб цукор і мед повністю розчинилися.
Додаємо дрібку солі і рафінована рослинна олія. Знову все перемішуємо.
Просіваємо борошно разом з розпушувачем і в кілька прийомів додаємо в рідкі інгредієнти. Розмішуємо, домагаючись відсутності грудочок. За бажанням можна додати в тісто улюблені сухофрукти та/або горіхи.
Форму для випічки змащуємо маслом. Викладаємо тісто в підготовлену форму, розрівнюємо і ставимо в духовку.
Випікаємо близько 40-50 хвилин, орієнтуючись на свою духовку при температурі 200 градусів. Як тільки кекс зарум’янитися до коричневого кольору, перевіряємо його готовність за допомогою дерев’яної зубочистки (або шпажки), встромивши її в кекс. Якщо вийнята зубочистка суха – наш кекс готовий.
Дістаємо кекс з духовки і злегка остуджуємо. Вийняті з форми кекс кладемо на красиву тарілку і посипаємо цукровою пудрою. Частування готово!
Кекси Кекси без вершкового масла Кекси без родзинок Кекси без яєць Кекси в духовці Пісні кекси