Ніжний яблучний кекс, для якого потрібен мінімум інгредієнтів. Борошно, манка, цукор, розпушувач, корицю і, власне, яблука – як бачимо, пісний рецепт. Для того, щоб зробити яблучний смак більш багатогранним, пропонуємо до зазначеного базового набору інгредієнтів додати мак, горіхи і мед. Яблука бажано вибирати щільні, з твердою соковитою м’якоттю.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Яблука – 1 кг
  • Горіхи – 1 жменя
  • Мед – 2 – 3 ст. л.
  • Джем абрикосовий – 1 – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати пісний яблучний кекс просто! Яблука промиваємо, обсушуємо, ріжемо кожну на чотири частини. Зрізаємо шкірку і видаляємо насіннєві коробочки. Натираємо яблука на крупній тертці. Готуємо горіхи. Вони, до речі, можуть бути будь-які, за смаком – волоські, мигдаль, кешью. Рубаємо їх на великі шматки.

У мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіваємо борошно, додаємо манну крупу, корицю, розпушувач і цукровий пісок. Перемішуємо все разом до однорідності.

У масу з тертих яблук викладаємо мак і січені горіхи. Перемішуємо всі разом.

Духовку попередньо розігріваємо до температури 180 градусів. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла без запаху. Якщо форма силіконова, то змазування не потрібно.

Викладаємо в підготовлену форму кілька столових ложок отриманої сухої суміші. Вирівнюємо її в плоский шар і поміщаємо на неї кілька столових ложок яблучної маси. Вирівнюємо. Поливаємо яблука невеликим кількість рідкого меду. Якщо мед твердий, попередньо прогріваємо його в мікрохвильовці. Потім знову укладаємо шар борошняної суміші і закриваємо її тертими яблуками. Таким чином чергуємо шари і формуємо кекс. Завершальний шар повинен бути у вигляді сухої суміші, причому не занадто товстий, інакше запечена скоринка може вийти грубуватою.

Ставимо форму з сформованим кексом в духовку на середній рівень і випікаємо протягом сорока п’яти-п’ятдесяти хвилин. До кінця випічки кекс повинен помітно зверху зарум’яниться. Дістаємо кекс з духовки, охолодити прямо у формі. У теплому вигляді покриваємо поверхню пирога тонким шаром абрикосового джему.

Повністю остиглий кекс розрізаємо на порції і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Кекси без вершкового масла Кекси без молока Кекси без яєць Кекси на рослинному маслі Пісні кекси