Шоколадні капкейки на кефірі виходять неймовірно смачними і ароматними. Готувати їх дуже просто, а продукти для рецепта майже завжди під рукою. Це апетитне ласощі для смачного чаювання!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Кефір – 200 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Банан – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Какао-порошок – 20 гр.
  • Борошно – 170 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування шоколадних капкейків на кефірі. Кефір підігріваємо до теплого стану, він повинен бути приблизно 40 градусів. Додаємо соду і наполягаємо 20 хв.

Борошно просіваємо, з’єднуємо з какао, сіллю і цукром.

Банан розминаємо і змішуємо з кефіром і сипучими продуктами. Добре перемішуємо, щоб не було грудочок.

Змащуємо формочки для капкейків рослинним маслом, заповнюємо їх тістом на 2/3 і ставимо в нагріту до 200 градусів духову піч. Випікаємо 20-25 хв

Приємного апетиту!

Бананові кекси в духовці Кекси без яєць Кекси в паперових формочках Кекси в силіконових формочках Кекси на кефірі з родзинками Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси на кефірі Шоколадні мафіни класичні