Пісочний пиріг з абрикосами і сметаною заливкою – це випічка, яка не залишить нікого байдужим! Поєднання жирної сметани, пісочного тіста і солодких фруктів утворюють дуже смачний десерт.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно – 300 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 400 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 50 гр.
- Абрикоси – 500 гр.
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування пісочного пирога з абрикосом і сметаною заливкою. З допомогою кухонних грамових ваг відміряємо потрібну кількість борошна, а саме – 300 грам.
Цукру для приготування тіста, нам потрібно 100 гр.
Для вершкового смаку і аромату відміряємо 150 грам вершкового масла.
В глибокій посуді змішуємо цукровий пісок і охолоджене масло.
До цукрової суміші додаємо просіяне, пшенична киснем борошно.
Туди ж відправляємо одну дрібку солі.
Чайну ложку розпушувача також відправляємо до решти інгредієнтів.
Руками або вилкою вимішуємо і перетираємо напівготове тісто для абрикосового пирога.
До отриманої крихті додаємо одне яйце.
І обов’язково кладемо столову ложку сметани (чим вище відсоток жирності, тим смачніше вийде).
Чистими руками перемішуємо суху суміш і приступаємо до вымешиванию: в результаті виходить еластичне м’яке тісто, яке не липне до рук.
Готуємо форму або форму для запікання (обов’язково з бортиками, мінімум 3 сантиметра).
На дно вистилаємо один аркуш пергаменту для випічки.
Робочу поверхню присипаємо пшеничним борошном і кладемо кульку з тіста.
Наверх кладемо на харчову плівку або целофан і проходимся качалкою.
Намагаємося сформувати рівну круглу окружність.
Обережно переносимо пласт тіста в підготовлену форму.
З допомогою пальців формуємо рівні краї майбутнього пирога (надлишки можна зрізати ножем) і відправляємо в холодильну камеру на 25-30 хвилин охолоджуватися.
Саме час приготувати заливку: у глибоку піалу перекладаємо жирну сметану.
Вбиваємо два яйця.
Засипаємо 4 столові ложки з гіркою цукру.
І 2 ложки крохмалю (підійде абсолютно будь-який).
За смаком додаємо ванілін, якщо не любите – просто не додаємо.
Злегка присаливаем і акуратно перемішуємо, не доводячи масу до піни.
Абрикоси промиваємо під струменем води, обсушуємо з допомогою паперових рушників і розрізаємо на дві частини, обов’язково виймаючи кісточки.
В охолоджене тісто обережно вливаємо сметанную масу, намагаючись не перелити за бортики тесту.
Поверх кладемо половинки фруктів, злегка топлячи їх у заливці. Напівготове ласощі відправляємо в розігріту духовку на 40-45 хвилин до рум’яності.
Після закінчення часу виймаємо пиріг з духовки і даємо трохи охолонути.
Потім акуратно дістаємо вміст форми прямо в пергаменті.
Ділимо на порції і подаємо до столу ніжний ароматний десерт. Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами на пісочному тесте Тісто для заливного пирога