Особливо смачним пиріг на пісочному тісті виходить зі свіжої чорної смородини. Розсипчасте тісто, ягода з приємною кислинкою і сметанна заливка нікого не залишить байдужим до цієї випічці. Готується цей літній десерт просто і швидко.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • чорна Смородина – 300 гр.
  • Для заливки: –
  • Сметана – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Ваніль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати пісочний пиріг з чорною смородиною та сметанною заливкою. Спочатку приготуйте пісочну основу пирога. В окрему миску просійте на сито борошно пшеничне, насипте до неї розпушувач і перемішайте віночком.

В іншому посуді збийте яйця з цукром і дрібкою солі. До пишного стану яйця збивати не треба, а тільки щоб розчинився цукор.

З допомогою кухонного комбайна або перетріть руками борошняну суміш з вершковим маслом до стану дрібної крихти.

Потім збиті яйця з’єднайте з пісочної крихтою і швидко замісіть тісто, щоб воно тільки зібралося в кулю.

Форму для випічки змастіть рослинним маслом і викладіть в неї замішане тісто, сформувавши по краях високі бортики. Потім форму з тестом на 20 хвилин поставте в холодильник.

За цей час приготуйте сметанную заливку. В окремий посуд насипте кукурудзяний крохмаль, цукор і перемішайте їх.

Потім у цю суміш розбийте два яйця, додайте ваніль в будь-якому вигляді і віночком збийте до однорідного стану.

Потім у цю суміш покладіть потрібну кількість сметани і перемішайте ще раз.

Тепер можете формувати пиріг. Охолоджене тісто дістаньте з холодильника. На тісто рівним шаром укладіть половину смородини, заздалегідь промивши її і обсушивши серветкою.

Смородину залийте приготовленої сметанною заливкою. Поверх заливки викладіть іншу ягоду. Начинка пирога повинна бути на 5-10 мм нижче краю бортів, так як вона при випічці піднімається.

Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С, протягом 50 хвилин до золотистого кольору тесту. Піднявся за час пиріг осяде при охолодженні випічки.

Пісочний пиріг з чорною смородиною та сметанною заливкою готовий. Його остудіть, акуратно вийміть з форми і можете подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Пиріг з чорною смородиною Пиріг з чорною смородиною в духовке Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані