Пісочне тісто – саме просте в приготуванні, а до того ж смачне, хрустке і розсипчасте, але при цьому досить калорійне. Пропоную приготувати ароматний пісочний пиріг зі щавлем.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Для начинки: –
  • Щавель – 1 пучок
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати пісочний пиріг зі щавлем. Заздалегідь дістаньте з морозильної камери вершкове масло і залиште при кімнатній температурі. У глибоку миску просійте необхідну кількість пшеничного борошна вищого сорту разом з розпушувачем. Додайте цукровий пісок. Ретельно перемішайте.

Викладіть розм’якшене вершкове масло. Добре розітріть інгредієнти руками, вийде маса, схожа на крихти. У тісто розбийте куряче яйце кімнатної температури. Зібрати тісто в кулю, а потім розділіть на дві половини. Помістіть в поліетиленові мішечки, одну половину покладіть в морозильну камеру, а другу помістіть в холодильник на 30 хвилин.

Щавель ретельно переберіть, промийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Потім дрібно наріжте. Викладіть в миску, трохи розімніть руками і засипте цукровим піском. Ретельно перемішайте.

Форму для випікання змастіть невеликою кількістю рослинного масла і злегка присипте пшеничного борошном, розподіливши її по всій поверхні. Дістаньте тісто з холодильника, розкачати в пласт товщиною приблизно 1 сантиметр, викладіть у форму для випікання, сформувавши бортики. Тісто злегка присипте кукурудзяним крохмалем.

В начинку додайте залишився кукурудзяний крохмаль, натріть половину замороженого тіста, перемішайте і рівномірно розподіліть по нижньому коржу. Поверх начинки натріть тісто і розподіліть рівним шаром. Розігрійте духовку до 200 градусів. Помістіть форму з пирогом і випікайте 30 хвилин.

Потім акуратно вийміть його з духовки. Повністю остудіть. На це буде потрібно не менше години. А потім перемістіть на блюдо. Подавайте на стіл порційно. Якщо ви не дочекаєтеся повного остигання, є ймовірність, що пиріг розколеться.

Приємного аппетита!

Пироги