Пісочний пиріг зі сметанною заливкою поєднує в собі хрустку основу, ніжну кремову заливку, яка просто тане в роті, і соковитість королеви ягід полуниці. При цьому зовсім простий у приготуванні. А при використанні якісних продуктів гарантує стовідсотковий результат.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 250 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для заливки: –
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сметана 15% – 200 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для начинки: –
  • Полуниця – 300 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати пісочний пиріг зі сметанною заливкою в глибоку ємність просійте борошно. Прямо на борошно натріть холодне вершкове масло. Буде чудово, якщо перед приготуванням тіста, масло полежить в морозилці півгодини. Перетріть масло з борошном в крихту. Робіть це швидко, щоб масло не встигло нагрітися.

Додайте до олійно-борошняної крихти цукор і сіль. Відокремте жовтки від білків і додайте їх в ємність до решти інгредієнтів. Знову все перемішайте руками.

Далі в миску, додайте сметану і замісіть тісто. Сформуйте з готового тіста кулю, оберніть його харчовою плівкою і покладіть на півгодини на холод (вважається, що краще для цього скористатися верхньою полицею холодильника).

Охолоджене тісто розкачайте і з допомогою качалки перекладіть його у форму. Сформуйте акуратні бортики. Випікайте пісочну основу для пирога в розігрітій до 200°С духовці приблизно 15 хвилин.

полуницю Промийте і видаліть у неї хвостики. Просушіть ягоди. Випечену основу дістаньте з духовки і викладіть в неї ягоди полуниці.

Для заливки збийте міксером раніше відокремлені від жовтків білки з дрібкою солі. Збивати потрібно до твердих пік.

Потім до збитим білків, додайте сметану, цукор, ванільний цукор і кукурудзяний крохмаль. Акуратно перемішайте всі інгредієнти, щоб не порушити легкість білкової маси.

Вилийте заливку в пісочну основу і поверніть в духовку ще на 15 хвилин. При цьому температуру духовки залиште 200°С.

Готовий пісочний пиріг зі сметанною заливкою і полуницею дістаньте з духовки і дайте йому охолонути. Повністю охолоджений пиріг подавайте до столу і насолоджуйтеся чаюванням з смачним десертом.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг на сметані Пиріг з полуницею в духовці Пиріг з полуницею на сметані Пиріг з полуницею та сметанною заливкою Пісочний пиріг з полуницею та сметанною заливкою Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані