Ніжний і м’який заливний пиріг з сирною начинкою, яку розбавляють періодично зустрічаються кислуваті ягоди вишні і хрусткі подрібнені горіхи.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Вишня – 400 гр.
- Мигдаль – 50 гр.
- Вершки 10% або Вершки 20% – 200 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати пісочний заливний пиріг з вишнею? Вершкове масло дістаньте з холодильника приблизно за годину до початку готування, щоб воно підтануло і размягчилось. Наріжте його невеликими кубиками або тонкими пластинами для зручності, перекладіть в глибоку миску і перетріть з цукром до отримання крему. Потім розбийте в цю миску яйце і перемішайте до однорідності.
Борошно змішайте з розпушувачем і просіяти через дрібне сито. По частинам введіть сухі інгредієнти в масляно-яєчну суміш, кожен раз ретельно все перемішуючи, позбавляючись від борошняних грудочок. Вимісити однорідне тісто, сформуйте кулю, загорніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Щоб тісто захолола швидше, можна прибрати його в морозильну камеру, там йому достатньо буде пролежати 10-15 хвилин. Потім розкачайте його в пласт між двома листами пергаменту, перенесіть на форму для випічки і утрамбуйте, формуючи бортики. Дно піщаної основи наколіть виделкою.
Мигдаль при необхідності можна замінити на будь-який інший горіх, наприклад, на волоський. Залийте горіхи окропом і дайте постояти 5 хвилин, потім зніміть шкірку. Обсушити їх рушником і дрібно покришіть ножем. Якщо хочете скористатися блендером, то краще дати горіхам попередньо просохнути на повітрі або підсушити їх в духовці. Тому що при дуже дрібному помелі, наситившись до цього води, вони можуть перетворитися на кашу, а не в крихту.
Для приготування заливки змішати в глибокій ємності вершки, борошно, яйця і цукор. Перемішайте віночком до однорідності, розбиваючи борошняні грудочки.
Розігрійте духовку до 180 С. Форму з пісочним тістом застеліть пергаментом і засипте всередину який-небудь вантаж. Це може бути крупа або боби. Поставте форму в духовку і випікайте корж 10 хвилин. Потім дістаньте пергамент з вантажем і печіть ще 5 хвилин, щоб дно підсохло.
Дістаньте готову основу з духовки і засипте дно крошеным мигдалем. Розрівняйте його за допомогою лопатки або ложки.
На горіхи рівним шаром викладіть вишню і залийте все вершковою заливкою.
Поставте випікатися пиріг при тій же температурі 30-40 хвилин. Борти повинні підрум’янитися, а начинка стати більш щільною і сухою зверху. Якщо тісто буде випікатися швидше, ніж середина, то накрийте пиріг фольгою і випікайте до готовності начинки.
Приємного апетиту!
Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею з пісочного тіста Пиріг з вишнею на швидку руку Пироги Пироги з вишнею