Такий крем не даремно названий на честь знаменитого морозива. Поєднання інгредієнтів в його складі і справді дає смак, дуже нагадує вершковий пломбір. Крім відмінних смакових якостей, крем володіє і приємною гладкістю, і хорошою густотою, і досить щільною сумішей. Він ідеальний для начинки і оздоблення кондитерських виробів і дуже зручний в роботі. Готуємо крем поетапно, оскільки потрібно проміжне охолодження суміші.


Інгредієнти: на 9 порц.

  • Сметана 26% – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Шоколад темний – 90 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Ванілін – 1/5 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шоколадного крему пломбір для торта? У термостійку миску розбиваємо яйце і додаємо до нього цукровий пісок і ванілін. Віночком збиваємо компоненти до повної однорідності.

Далі додаємо сметану і ретельно змішуємо, щоб не залишалося нерозмішаних ділянок. Поверх отриманої маси висипаємо кукурудзяний крохмаль і пшеничне борошно і інтенсивно змішуємо всі разом віночком, намагаючись розбити грудки і добитися однорідності. Ставимо миску з масою на водяну баню. Нагріваємо вміст до гарячого стану. По мірі нагрівання маса спочатку разжижится, а потім стане густіти. Особливо активно заважаємо саме на етапі згущення, щоб процес заварювання проходив рівномірно.

Гіркий шоколад дрібно рубаємо ножем або натираємо на крупній тертці.

Висипаємо шоколадну крихту в гарячий крем, добре розмішуємо і добиваємося її повного розчинення. Перевіряємо готовність крему: по тильній стороні ложки в кремі проводимо пальцем – повинен залишитися стійкий слід.

Знімаємо миску з водяній бані, накриваємо крем харчовою плівкою в контакт, щоб на поверхні не утворилася подсохшая скоринка. Даємо масі охолонути і прибираємо його в холодильник на шість годин або на ніч.

Після закінчення зазначеного часу розм’якшене вершкове масло покласти в миску і збиваємо його міксером на високій швидкості, поки не вийде пишна світла маса. Обсяг повинен збільшиться в півтора рази. Дістаємо з холодильника шоколадну масу, знімаємо плівку і порціями додаємо її в збите масло, не припиняючи роботи міксера. Після того, як всі кількість шоколадної маси буде введено в масло збиваємо ще одну-дві хвилини. Крем готовий. Працювати з кремом можна відразу, використовуючи його, наприклад, для покриття або начинки тортів. Після охолодження готового десерту в холодильнику крем стає ще трохи щільніше.

Приємного апетиту!

Вершковий крем для торта Вершково-шоколадний крем для торта Крем для торта Крем, Пломбір для торта Шоколадний крем для торта