Плов з фаршем готується на порядок швидше, ніж рецепт з кусковим м’ясом. Волокна вже перемелені і не потребують боргом гасінні. Тому таке блюдо можна назвати експрес-варіантом плову традиційного. Помічено, що плов саме з фаршем більше подобається дітям. Рис рекомендуємо використовувати довгозерний – він завжди виходить розсипчастим і не дає в результаті кашу. Головне – добре його спочатку промити і не перемішувати в процесі готування. Для кольору і делікатною кисло-солодкуватої нотки додамо трохи томатної пасти.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис довгозерний – 500 гр.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Часник – 5 головок
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Коріандр – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати плов з фаршем і томатною пастою, моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на невеликі шматочки.

Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на дрібні кубики.

В глибокій сковороді або в інший підходящої товстостінній посуді розігріваємо таку кількість рослинної олії без запаху, щоб воно покрило дно шаром в півтора сантиметра. Висипаємо в розігріте масло моркву, обсмажуємо кілька хвилин до м’якості, не забуваючи помішувати. Потім висипаємо цибулю, перемішуємо і смажимо, поки цибуля не стане прозорим і не почне злегка рум’янитися.

Далі викладаємо до засмажки фарш, лопаткою розбиваємо його до розсипчастості і змішуємо з овочами. Продовжуємо обсмажувати масу, поки фарш повністю не поміняє колір. Додаємо сіль, чорний мелений перець, коріандр і хмелі-сунелі, перемішуємо.

Паралельно готуємо рис: поміщаємо його в сито і промиваємо під струменем проточної води до прозорості. Викладаємо його поверх обсмаженого фаршу з овочами.

Окремо змішуємо томатну пасту і дві склянки води. Вливаємо отриману суміш поверх рису в сковороду.

Доливаємо таким кількість гарячої води, щоб вона покрила рис на півтора-два сантиметри. Посипаємо додатково сіллю за смаком. Головки часнику трьом в долонях, знімаємо верхню лушпиння, але на часточки не поділяємо, потім промиваємо. Встановлюємо головки часнику в рис. Закриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Коли рідина закипить, зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо плов протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин.

Після закінчення цього часу вимикаємо плиту і даємо плову настоятися і дійти до готовності ще десять-п’ятнадцять хвилин під кришкою.

Готовий плов розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді з зеленню і овочами.

Приємного апетиту!

Плов без моркви Плов без цибулі Плов в казані Плов в казані на плиті Плов з часником Плов на сковороді