Пропарений рис хороший тим, що при варінні він зберігає всі свої корисні властивості і сильно не розварюється. Він також ідеально підходить для приготування смачного плову з яловичиною на сковороді.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Масло рослинне – 0,5 ст.
- Часник – 2 головки
- Рис пропарений – 1,5 склянки
- Сіль – за смаком
- Зіра – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати плов з пропаренным рисом та індичкою на сковороді? Рис промийте проточною водою кілька разів.
Овочі очистіть, помийте і наріжте дрібними кубиками.
На розігріту сковороду налийте трохи олії. Спочатку на сильному вогні обсмажте м’ясо до утворення рум’яної скоринки, потім додайте цибулю і продовжуйте смажити 7-10 хвилин.
Потім додайте моркву, смажте 5-7 хвилин. Засмажку посоліть, додайте часник і спеції за смаком, влити окріп, тушкуйте 15-20 хвилин. Після цього покладіть рис і долийте окріп, щоб він покривав вміст сковороди на 1,5-2 сантиметри.
Доведіть вміст сковороди до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте плов 20-25 хвилин. Коли вода повністю вбереться, зніміть сковороду з вогню і дайте настоятися плову під кришкою 10-15 хвилин. Потім гарячий плов з яловичиною подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Пісний плов Пісний плов з грибами Плов без цибулі Плов з часником Плов з яловичиною Плов на сковороді