Плов – це знамените узбецька страва, яка готується в казані. По цьому рецепту ви зможете приготувати смачний і ароматний плов на плиті з пропареного рису. Плюс цього рецепту в тому, що в казані яловичина виходить ніжною і просто тане в роті.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 600 гр.
- Рис білий – 500 гр.
- Масло рослинне – 200 мл
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Каррі – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування плову з пропаренным рисом та індичкою в казані на плиті? Яловичину помийте і наріжте кубиками.
Моркву очистіть, помийте і наріжте соломкою. Цибулину і головку часнику очистіть від лушпиння і залиште цілими.
Рис промивайте до тих пір, поки вода не стане прозорою.
В казані розігрійте рослинне масло, викладіть м’ясо і обсмажте на сильному вогні до золотистої скоринки. Потім додайте моркву і смажте ще 5-7 хвилин. Після цього додайте сіль, спеції, цибулину, головку часнику і склянку окропу, перемішайте. Тушкуйте все разом 35-40 хвилин.
Потім додайте в казан промитий рис, перемішувати його з зажаркою не потрібно, просто розрівняйте крупу рівномірним шаром. Долийте окріп, щоб він височів над рівнем рису на 1,5-2 сантиметри.
Доведіть вміст казана до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального і тушкуйте плов 30-40 хвилин, поки рис не вбере всю рідину.
Готовий плов залиште під кришкою ще на 10-15 хвилин, потім перемішайте і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Пісний плов Плов без цибулі Плов з круглозерним рисом Плов з часником Плов з яловичиною в казані на плиті