Плов з яловичиною не вимагає особливих представлень. Кожна господиня привносить у це блюдо щось своє, чи то спеції, овочі, сухофрукти або екзотичні види м’яса. Наприклад, плов з чорносливом має приємну кислинку і особливий аромат.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Рис білий – 500 гр.
- Яловичина – 500 гр.
- Чорнослив – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 3 шт.
- Масло рослинне – 150 мл
- Часник – 2 – 3 головки
- Приправа (на вибір) – 1 ст. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Зіра – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування плову з яловичини з чорносливом. Яловичину вимити, обсушити паперовими рушниками, наріжте кубиками і обсмажте до золотистої скоринки на олії.
Цибулю наріжте кубиками, моркву – соломкою. Додайте овочі в казан до м’яса. Смажте овочі до м’якості.
Додати до засмажки сіль і спеції, зіру розітріть пальцями і також всипте в казан. Влийте окріп і тушкуйте зірвак 30-40 хвилин.
Чорнослив залийте на 10 хвилин окропом, потім промийте його і додайте в казан.
Рис кілька разів промийте водою і покладіть в казан, влийте ще 1-1,5 склянки гарячої води. Рис застроміть очищені зубчики часнику.
Доведіть вміст казана до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте плов 20-30 хвилин під кришкою. Перед тим, як подати страву на стіл, перемішайте його.
Приємного апетиту!
Азербайджанський плов з сухофруктами і м'ясом Пісний плов Плов в казані Плов в казані на плиті Плов з круглозерним рисом Плов на сковороді Узбецький плов в казані