Московські плюшки – ласощі родом з дитинства. Смачні, рум’яні і дуже апетитні! Готувати їх легко і просто, а чаювання з ними –справжня насолода!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 500 мл
- Борошно пшеничне – 800 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 1,5 ч. л.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати плюшку Московську на кефірі просто! Кефір підігріваємо до 40 градусів. Розмішуємо в нього соду, цукор (близько 80 гр.) і сіль.
Борошно просіваємо через ситечко.
Вводимо борошно в кефірну масу і вимішуємо тісто 5-7 хв
Ділимо тісто на однакові коржі.
стіл Посипаємо борошном і розкачуємо кожну корж в довгастий прямокутник. Звертаємо його з широкий країв, потім складаємо навпіл з вузьких. Приплющиваем один край, а з іншого – робимо надріз і вивертаємо через нього плюшку у формі сердечка.
Змащуємо деко олією і викладаємо плюшки. Верх змащуємо яєчним жовтком і посипаємо цукром. Ставимо в духовку запікатися на 35 хв
Приємного апетиту!
Плюшки