Московські плюшки – ласощі родом з дитинства. Смачні, рум’яні і дуже апетитні! Готувати їх легко і просто, а чаювання з ними –справжня насолода!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сода харчова – 1,5 ч. л.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати плюшку Московську на кефірі просто! Кефір підігріваємо до 40 градусів. Розмішуємо в нього соду, цукор (близько 80 гр.) і сіль.

Борошно просіваємо через ситечко.

Вводимо борошно в кефірну масу і вимішуємо тісто 5-7 хв

Ділимо тісто на однакові коржі.

стіл Посипаємо борошном і розкачуємо кожну корж в довгастий прямокутник. Звертаємо його з широкий країв, потім складаємо навпіл з вузьких. Приплющиваем один край, а з іншого – робимо надріз і вивертаємо через нього плюшку у формі сердечка.

Змащуємо деко олією і викладаємо плюшки. Верх змащуємо яєчним жовтком і посипаємо цукром. Ставимо в духовку запікатися на 35 хв

Приємного апетиту!

Плюшки