Московські плюшки на молоці і дріжджах – це дуже смачний, ароматний десерт, який просто приготувати вдома в духовці. Домашні з радістю насолодяться апетитним десертом, а гості точно візьмуть його на замітку!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Ванільна есенція – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати плюшки Московські на молоці, підігріваємо молоко до 30 градусів, розчиняємо в ньому цукровий пісок, сіль і дріжджі. Розмішуємо і залишаємо в теплі на 20 хв.
Тепер додаємо яйце і борошно, замішуємо тісто. Воно повинно бути темного липким.
Відправляємо його на 1,5 години підходити в тепле місце. Двічі його потрібно буде обім’яти. За цей час тісто збільшиться в 2 рази.
Ділимо тісто на рівні коржі і розгортаємо їх у формі довгастого прямокутника.
Промазуємо кожен шматочок м’яким вершковим маслом і складаємо його наполовину, внахлест з широкої сторони. Потім складаємо навпіл з вузькою. Низ приплющиваем, а зверху робимо надріз і вивертаємо тісто у формі серця.
Змащуємо деко рослинним маслом і викладаємо плюшки. Випікаємо їх 30-35 хв. при 180 градусах.
Приємного апетиту!
Плюшки