Московські плюшки – неймовірне ласощі, яке виходить дуже смачним і солодким, навіть на воді. Тісто добре підходить і виходить м’яким і повітряним. Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Вода – 330 мл
- Масло вершкове – 70 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 8 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування булочок Московських на воді? Підігріваємо 200 мл води приблизно до 30 градусів.
Додаємо в неї цукровий пісок, сіль і дріжджі. Засипаємо 150 гр. борошна і розмішуємо. Накриваємо ємність і залишаємо в теплому місці на 20 хв
Борошно просіваємо через ситечко, щоб тісно було більш повітряним.
Додаємо яйце і борошно в тісто, добре вимішуємо і ставимо в тепле місце на 2 години. За цей час потрібно буде двічі його обім’яти.
Тепер ділимо тісто на кілька шматочків, вийде 12-24 шт. і розгортаємо їх в прямокутники.
Промазуємо їх м’яким вершковим маслом і складаємо наполовину з широких країв. Потім складаємо ще з вузьких решт внахлест один на одного і робимо надріз посередині і перевертаємо тісто через нього, щоб вийшла форма серця.
Змащуємо рослинним маслом деко і викладаємо плюшки. Обсмажуємо їх 30-35 хв. до рум’яного верху.
Приємного апетиту!
Плюшки