Багато люблять потішити себе плюшками і ароматним чаєм. В домашніх умовах приготувати плюшки «Сердечка» не складе особливих труднощів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Цукор-пісок – 4 – 5 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Розпушувач тіста – 11 гр.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Як приготувати плюшки «Серденька» з дріжджового тіста? Підігрійте молоко і вершкове масло, додайте дріжджі і дві столові ложки цукру, перемішайте і залиште на 5-10 хвилин. Потім всипте сіль, розпушувач і просіяне борошно. Замісіть тісто, воно має бути м’яким і слухняним. Залиште його в теплому місці на 30 хвилин.
Коли тісто підніметься, обімніть його руками і розділіть на кілька частин.
Тісто розкачайте в круглі коржі, просыпьте цукром. Потім поверніть коржі в рулетики. Кожен рулет складіть навпіл, зробіть надріз посередині і розгорніть його. Заготівля повинна нагадувати сердечко.
Деко застелити пекарської папером, викладіть на нього заготовки і залиште їх на 10 хвилин.
розігрійте Духовку до 220 градусів і випікайте в ній плюшки 15-20 хвилин. Готову випічку трохи остудіть. Плюшки виходять дуже ніжними і м’якими.
Приємного апетиту!
Плюшки