Заготовимо полуницю на зиму віз варіння, з додаванням цукру. Цікаво, що ягоди можна залишити з чашолистками – в такому вигляді вони виглядають дуже натурально, як ніби з грядки. Зелень не впливає на підсумковий смак, полуниця виходить в міру солодким і дуже ароматною.


Інгредієнти: на 0.6 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

Готувати полуниця без варіння у власному соку з цукром на зиму легко! Полуницю перебираємо: відбираємо якісні ягоди, без дефектів та пошкоджень. Чашолистки не видаляємо. Підготовлені ягоди промиваємо в проточній воді, після чого розсипаємо їх на чистому сухому рушник і даємо їм повністю обсохнути.

Обсушену полуницю поміщаємо у сухий чистий таз, засипаємо цукровим піском, струшуємо для рівномірного розподілу цукру з ягід і залишаємо в прохолодному місці на шість-сім годин.

Після закінчення зазначеного часу полуниця виділить помітне кількість соку.

Банки і кришки моєму з содою. Даємо тарі повністю обсохнути.

В підготовлені банки розкладаємо полуницю з цукром до самого верху, ягоди укладаємо досить щільно.

В тазу залишився сік, розливаємо його по банкам.

Прикриваємо банки кришками.

Тепер приступаємо до стерилізації. У широку каструлю або таз поміщаємо банки з полуницею і вливаємо воду в такій кількості, щоб вона доходила до рівня їх «плічок». Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Кип’ятити десять хвилин. Потім дістаємо банки по одній і загвинчуємо кришками.

Після стерилізації і закупорки перевертаємо банки догори дном для перевірки герметичності і залишаємо остигати в такому положенні.

Охолоджені банки з полуницею прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Варення Варення з полуниці Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Заготовки з полуниць на зиму Полуниця без варіння цілими ягодами на зиму